Princess Beatrice begint enthousiast aan nieuwe rol

De Yorkie heeft er een nieuwe verantwoordelijkheid bij.

Als negende in lijn voor de troon past prinses Beatrice misschien niet helemaal binnen het ‘kleine koninklijk huis’ dat koning Charles voor ogen heeft, maar toch heeft de kleindochter van de Queen er nu nog een rol bij.

Nieuwe rol

Het afgelopen jaar was prinses Beatrice, de oudste dochter van prins Andrew en hertogin Sarah Ferguson, steeds een beetje zichtbaarder op het koninklijke toneel. Hoewel ze officieel geen working royal is – ze heeft een vrij normale baan bij een softwarebedrijf – zorgt haar prinsessentitel wel voor wat koninklijke glans tijdens evenementen, openingen of prijsuitreikingen. Toen haar oma, Queen Elizabeth, zelf steeds minder in het openbaar kon verschijnen, was Beatrice dus een welkome werkende Windsor.

Na het overlijden van haar oma Elizabeth en de troonsbestijging van haar oom Charles, is prinses Beatrice Counsellor of State geworden. Een Counsellor of State mag in naam van de monarch handelen bij officiële gelegenheden wanneer de koning zelf afwezig is door ziekte of een verre reis. Naast deze rol heeft Beatrice er nog een verantwoordelijkheid bijgekregen.

The British Skin Foundation

Ze is namelijk de nieuwe beschermvrouwe van de The British Skin Foundation geworden. Dit is een Britse liefdadigheidsinstelling die geld inzamelt voor onderzoek naar alle soorten huidziekten, waaronder huidkanker. De 34-jarige royal verruilde haar designer kleedje tijdelijk voor een witte laboratoriumjas toen ze vandaag door het onderzoekslaboratorium toerde.

Beeld: BrunoPress

Onder de labjas droeg de prinses een elegante midi-jurk met een klassieke zwarte blazer voor een professionele look tijdens haar eerste afspraak als beschermvrouwe. Volgens royaltyexperts is het geen toeval dat Bea een steeds grotere rol in het Britse koningshuis krijgt. “Ik denk dat Beatrice een vertrouwd lid van de koninklijke familie is en dat veel mensen haar zien als heel betrouwbaar”, vertelt royaltyauteur Angela Levin aan The Mail Online. “En nu ze getrouwd en moeder is, wordt ze als veel zelfverzekerder gezien.”

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws