Deze vier kleuren staan vrijwel iedereen goed

Een goed excuus om je garderobe wat op te fleuren!

Bestaat jouw kast grotendeels uit items in kleuren als zwart, wit, grijs en beige? Dan is het wellicht eens tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Natuurlijk, neutrale kleuren zijn mooi en je zit hiermee bijna altijd goed, maar het is wel erg veilig. Met wat jeu aan je garderobe aanbrengen is niets mis! 

De beste kleuren

Er zijn van die kleuren die niet veel mensen leuk staan (we noemen als voorbeeld geel), maar er blijken ook kleuren te zijn die altijd een succesformule zijn. Een tijd geleden deelde Leatrice Eiseman, de directeur van het Pantone Color Institute, dat er een aantal kleuren is dat iedereen goed staat. “Bepaalde kleuren staan flatterend bij elke huid- en haarkleur omdat ze beschikken over een goede balans tussen warm en koel”, vertelde ze daarover aan Real Simple. Hierbij doelde ze op de kleuren blush, eggplant, rood en teal.

Blush

Toegegeven, zuurstokroze kan niet iedereen hebben. Maar voor zachtroze geldt het tegenovergestelde! Deze lichte tint vormt een match met alle huid- en haarkleuren.

Kate in één van de mooiste powerpakken uit haar royal kast (Beeld: NL Beeld / BrunoPress).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

Eggplant

Paars? Daar denken we niet zo snel aan wanneer we een outfit uitkiezen. Toch is het goed om te weten dat een zachtere paarse tint de meeste mensen fantastisch staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe (@chloeincurve_)

Rood

Mooi rood is niet lelijk. Nee, maar even serieus: rood is een kleur die iedereen kan hebben en waarin je écht een statement maakt. Máx en Kate bewezen dat al talloze keren.

kate middleton
Kate in een beeldig, brandrood pak van Alexander McQueen tijdens een evenement rond haar Shaping Us-campagne (Beeld: NL Beeld / BrunoPress).
Máxima en Willem-Alexander in Oostenrijk
Máxima in all red tijdens een staatsbezoek aan Oostenrijk (Beeld: NL Beeld / BrunoPress).

Teal

Wil je wel wat meer kleur uitproberen, maar ben je nog niet klaar om het al te rigoureus aan te pakken? Dan is teal de perfecte kleur voor jou. Een prachtige groene tint die niet té opvallend is, maar je algehele look toch wat opfleurt. Niemand minder dan Amalia is overduidelijk ook fan van deze kleur.

amalia
Beeld: NL Beeld / BrunoPress 

Disclaimer

Nu roepen we wel dat bovenstaande kleuren voor alle personen werken, maar natuurlijk behoeft het wel een beetje nuance. Ja, het staat de meeste mensen prachtig, maar soms is het wel belangrijk om het wat aan te passen op jezelf. Ben jij bijvoorbeeld een red head of heeft je huid een warme ondertoon? Dan kun je het beste kiezen voor de warmere tinten van bovenstaande kleuren. Denk aan een warme kleur rood.

Heeft je huid een koele ondertoon? Of heb je zilver of grijs haar? Dan kun je beter de koelere tinten van bovenstaande kleuren kiezen. Een sterkere paarse kleur staat dan leuker dan een lichte paarse kleur. Al hangt alles uiteindelijk van je eigen smaak af. Wees dus zeker niet bang om te experimenteren met kleuren!

Bron: Marie Claire, Who What Wear, Real Simple | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws