Om deze reden nemen royals altijd extra bloed mee op reis

De royals zijn werkelijk op álles voorbereid!

Ik ga op reis en ik neem mee: een zonnebril, zwembroek en… een zak bloed? Ja, het is iets waar wij niet zo snel aan zouden denken bij het inpakken van onze koffer, maar het is toch echt zo: royals blijken altijd te reizen met een extra zak bloed achter de hand. Waarom doen ze dat toch?

Een ander lijstje

Als je je koffer inpakt om naar een zonnig – of juist winters – oord af te reizen, dan heb je je lijstje vaak wel klaarliggen. En zo niet, dan weet je wel ongeveer wat je moet inpakken. Zwemkleding, schoenen, slippers of een skipak – en wat je bent vergeten, kun je op de plaats van bestemming altijd nog aanschaffen. Toch werkt dat voor de royals nét even anders. Want een zak bloed – tja, dat haal je niet zomaar even bij de plaatselijke Spaanse supermarkt.

De reden

In de podcast van Hello! Magazine doet Dickie Arbiter, voormalig perssecretaris van wijlen Queen Liz, een boekje open over wat er allemaal in de royal koffer gaat wanneer er weer een reisje gepland staat. En op dat lijstje staat dus al-tijd extra bloed. De reden? Volgens Arbiter moeten de royals ervoor zorgen dat ze elke mogelijke situatie kunnen dekken – waaronder dus het geval dat een lid van de koninklijke familie op de plaats van bestemming een bloedtransfusie moet ondergaan. Want ja, er is volgens de perssecretaris nooit enige garantie dat een royal het juiste bloed krijgt toegediend. Hmm… zou ‘blauw bloed hebben’ dan tóch meer betekenen dan alleen een uitdrukking…?

Naast een extra zakje bloed staat er nog iets op het vakantielijstje van de royals – namelijk een zwarte outfit. Waarom dat precies is, laat Arbiter in het midden. Alhoewel we de reden misschien zelf wel kunnen invullen…

Bron: Town & Country | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws