Deze royal is de nieuwe eigenaar van de racepaarden van Queen Elizabeth

De Corgi's zijn al ondergebracht, maar wie krijgt de racepaarden?

Queen Elizabeth was altijd ontzettend blij met haar Corgi’s en paarden, die na haar dood een nieuw thuis moesten krijgen. De hondjes zijn ondergebracht bij prins Andrew en zijn ex Sarah Furguson, maar wie krijgt de paarden?

Mede-eigenaren

Op dit moment staan alle paarden op naam van koning Charles. Maar dat was blijkbaar maar tijdelijk, want The Racing Post meldt dat de registratie van eigendom wordt gewijzigd. Koningin Camilla wordt namelijk mede-eigenaar.

Renpaarden

Toen het koppel nog de prins van Wales en hertogin van Cornwall waren, bezaten Charles en Camilla een aantal renpaarden in partnerschap. Daarnaast is Camilla altijd gepassioneerd geweest over paardenraces. Zo druk zullen ze het overigens niet krijgen met de paarden, want er zijn al geruchten dat de koning en koningin de race-activiteiten willen afbouwen.

Nieuwe trainer

Ondanks de geruchten, heeft het koninklijk paar onlangs bekendgemaakt dat ze een nieuwe renpaardtrainer in dienst hebben genomen. Ralph Beckett trainde de paarden voordat Charles en Camilla monarch en gemalin werden. Op het moment van haar overlijden maakte Elizabeth gebruik van de diensten van maar liefst negen trainers. Hoeveel van hen de komende jaren de paarden zullen blijven trainen, is niet bekend.

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws