Zara en Mike Tindall steunen ‘inclusieve’ dresscode voor Cheltenham

De formele dresscode bestond al meer dan tweehonderd jaar.

Volgende maand staat Cheltenham op de planning, en daar komt menig paardenliefhebber op af. Hoewel de dresscode altijd voor prachtige foto’s zorgt, zal het er dit jaar een stuk nonchalanter aan toe gaan. 

Cheltenham

Hoewel de dresscode van Royal Ascot een stuk opvallender is – denk zacht gekleurde jurken, stropdassen en opvallende hoofddeksels – is het bij de races van Cheltenham ook de bedoeling dat je je van je beste kant laat zien. Zo waren er altijd strikte kledingvoorschriften, en moesten de bezoekers veelal formeel gekleed gaan. Maar dat gaat er anno 2023 heel anders uitzien.

The Jockey Club heeft namelijk aangekondigd dat alle formele kledingvoorschriften op de locaties geschrapt zullen worden. En dat steunen Zara en Mike Tindall helemaal, laten ze weten in hun wekelijkse paardenraceshow The Inside Track.

‘Inclusief’

De dochter van prinses Anne, die ook een voormalig olympisch medaillewinnaar van de paardensport is, zei dat de club “gewoon meer inclusief probeert te zijn”. Hieraan voegt ze toen dat mensen niet naar de races gaan om zich te verkleden, maar om de paarden te zien.

Zara Mike Tindall
Zara en Mike Tindall tijdens de Cheltenham, in 2022. | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Tweehonderd jaar

Zara, die sinds 2019 in de Cheltenham’s Racehorse Committee zit, en Mike steunen de veranderingen van de meer dan tweehonderd jaar strikte dresscode. Ondanks dat het tijd is voor verandering, geeft Mike wel aan dat hij genoot van de traditie om zich zo te kleden. “Ik vind het best leuk dat veel mensen zich willen verkleden en naar de races willen gaan.”

Warm blijven

Toch ziet hij ook dat dat de dresscode ervoor zorgt dat niet iedereen erheen kan of wil gaan. Zara vult aan: “Ze proberen gewoon meer inclusief te zijn. En het is ook een andere tijd van het jaar. Je wilt warm blijven.”

Of we de Tindalls nu in een casual outfit zien? Jassen en hoeden zijn nog steeds goed, dus wellicht kan Mike zich alsnog in een formeel pakje kleden!

Bron: Express.co | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws