Hierom kun je beter niet met los haar slapen

Volumineuze lokken à la Kate? Dan kun je haar 's nachts beter vast doen.

Misschien slaap jij iedere nacht ‘gewoon’ met los haar. Heel normaal, toch? Het blijkt alleen dat je deze gewoonte het beste overboord kunt gooien. Slapen met losse lokken is namelijk helemaal niet zo goed voor je als je wellicht zou denken.

Los of vast haar

Als het gaat om kapsels tijdens het slapen zijn er altijd twee kampen: team vast haar en team los haar. Behoor jij tot die laatste categorie, dan voelt na een lange dag met een strakke paardenstaart of knot het lostrekken van dat elastiekje vast als het losmaken van je bh wanneer je thuiskomt.

Vuil

Maar hoe goed het ook voelt, slapen met los haar is unfortunately minder gezond dan we dachten. En daarbij gaat het niet zozeer om beschadiging van je lange lokken, maar meer om je huid. Volgens Dendy Engelman, een dermatoloog uit New York City, is haar een soort magneet die viezigheid aantrekt. Enne, als die haren de hele nacht over je gezicht, hals of nek heen hangen kun je wel bedenken dat het vuil ook daarop gaat zitten.

Oplossing

Met los haar slapen kan namelijk resulteren in meer puistjes op en rond je gezicht, en dat is iets waar we – to say at least – niet echt op zitten te wachten. Je doet er dus goed aan om je lokken voor het slapengaan vast te maken in een staart, knot of vlecht, zodat ze ’s nachts niet voor je gezicht hangen. Kun je dit niet aan en móet je met los haar slapen? Dan is het verstandig om voor bedtijd je haar te wassen, zodat er zo min mogelijk vuil in zit wanneer je slaapt. Kanttekening hierbij is natuurlijk wel dat met nat haar slapen weer niet veel goeds doet voor je haarstructuur. Uh, it’s so hard to be a girl…

Bron: Cosmopolitan, Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws