Casual klasse: zo maak je een romantische lage knot

Een nieuwe twist aan de tijdloze knot!

We zien de royal ladies regelmatig met de meest kunstig opgestoken kapsels verschijnen. Mocht je hierdoor nu zelf geïnspireerd zijn geraakt: een romantische knot maken is helemaal niet zo moeilijk. We leggen je uit hoe je het aanpakt.

Klassieke knot

Waar royals à la Kate, Meghan, Máxima en Letizia regelmatig met bijzondere coupes verschijnen, hebben we zelf echt geen tijd voor die eindeloze haarspelden, -netjes, en -elastiekjes die bij zo’n koninklijke updo komen kijken. Maar wil je toch alle tijdloze klasse van zo’n knot creëren in je eigen badkamer? Dan is de zogenaamde ‘cord bun’ een goede optie.

Dit is een variant op de bekende ‘messy bun’, die een aantal jaar geleden populair was. Die knot zat echter bovenop je hoofd, deze hangt wat lager. Wel zo makkelijk om te maken, comfortabeler om lang in te houden, én mocht je toch nog een royal duty op je agenda hebben staan: bovenop je hoofd is er genoeg ruimte voor zo’n beeldig hoedje. Helemaal zoals het heurt, dus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Makkie

Haarstyliste Emma Chen ontwikkelde deze lage knot en het leukste is dat je alleen maar een elastiekje nodig hebt – verder niks. Net zo makkelijk als het lijkt dus, en daar houden we van! Handig is wel als je haar niet super glad is of net gewassen, er mag best een beetje structuur in zitten. Dit kun je ook creëren door het wat te touperen of een zeezout-spray of droogshampoo te gebruiken, die geeft een goede textuur aan je haar.

Vervolgens pak je een elastiekje en bind je die laag in je nek om je haar, waarbij je je haar er op het einde niet helemaal doorheen trekt. Zo ontstaat er al een knotje. Het uiteinde van het haar, wat er dan nog uitsteekt, wikkel je daarna losjes om het elastiekje heen en die stop je vervolgens achter in het elastiekje. Gaat dat wat lastig? Dan kun je eventueel alsnog een schuifspeldje gebruiken, maar dat is dus niet per se nodig. Ook optioneel: laat wat plukjes aan de voorkant van je coupe loshangen en ook de knot zelf mag best messy zijn. Zo ga je met een klassieke coupe vol casual klasse de deur uit!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws