Handig: zo kom je erachter of kort haar bij je staat

Aha!

Soms willen we gewoon de schaar in onze lokken zetten om eens wat nieuws uit te proberen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je achteraf spijt krijgt van je impulsieve actie. Ben je ook bang dat je spijt krijgt omdat kort haar misschien niet bij je staat? Gelukkig is er een hack waarmee je er binnen een handomdraai achter komt of dit kapsel voor jou weggelegd is.

Kort haar

Van Selena Gomez tot prinses Charlene: kort haar staat hen zo onwijs goed. Elke keer als we zo’n korte coupe op Instagram of TikTok voorbij zien komen, staan we nog net niet met de keukenschaar in onze handen. Als puntje bij paaltje komt, zijn we telkens te bang om door te zetten. Wat als kort haar tóch niet goed staat? Dan duurt het weer eeuwen voor het haar terug is gegroeid. Twijfels, twijfels, twijfels…

TikTok-hack

Hoe vaak we wel niet onze lange lokken achter onze schouders hebben verstopt of omhoog hebben gespeld om te kijken hoe we er met een bob uit zouden zien, is niet meer op twee handen te tellen. Maar volgens TikTok is er een veel makkelijkere manier om erachter te komen of kort haar jou goed zal staan. TikTokker @bondenavant legt uit dat je hier alleen twee potloden en een liniaal voor nodig hebt. Ja, echt.

@bondenavant Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty ♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Hoe werkt het?

Neem als eerst één potlood en plaats deze horizontaal onder je kin. Pak vervolgens het tweede potlood en plaats deze verticaal onder je oor, zodat de twee potloden haaks op elkaar komen te staan. De TikTokker legt uit dat je de afstand tussen de bovenkant van het tweede potlood en het kruispunt moet meten. “Als de afstand groter dan 5,7 centimeter is, dan staat langer haar je beter. Als het korter is dan 5,7 centimeter, dan staat kort haar je beter”, aldus de vrouw. Wij pakken de potloden er gelijk bij!

Bron: Marie Claire, Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws