Zo lang kun je een beha blijven dragen

Wanneer is je beha eigenlijk aan vervanging toe?

Sommige beha’s liggen misschien al wel jaren in je kast. Maar kun je een beha eigenlijk wel zo lang bewaren, of zit er een soort houdbaarheidsdatum aan? Vaak denken we namelijk dat een beha langer mee kan, dan dat het daadwerkelijk kan. We vertellen je hoe lang je een beha kunt bewaren.

Hoeveelheid

Ten eerste is het belangrijk om bij jezelf na te gaan hoe vaak je dezelfde beha draagt. Met vijf beha’s ben je namelijk gemakkelijk een jaartje zoet. Heb jij tien beha’s in je ladekast liggen, dan betekent dat dus dat je hier twee jaar mee kan doen. Met twee kun je een half jaar vooruit en met één slechts een maand. En met name dat laatste is zonde van je geld. Kwalitatief goede beha’s kunnen namelijk best een prijskaartje hebben.

Toch is het best logisch dat je na een maand lang dezelfde beha dragen, hem simpelweg gewoon weggooit. Iets wat je vaak draagt kan namelijk heel snel slijten, waardoor je beha erg snel de oorspronkelijke vorm en ondersteuning verliest. En laat die ondersteuning nou net datgene zijn waar een beha voor bedoeld is.

Hygiëne

Daarnaast is hygiëne natuurlijk ook nog een belangrijk ding als het gaat om beha’s. Door de dag heen verzamel je namelijk een heleboel bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat je last krijgt van jeuk of een geïrriteerde huid. And we don’t want that! Daarom is het verstandig om je beha na twee á drie keer dragen in de wasmachine te gooien. En ook bij het wassen moet je op bepaalde dingen letten.

Zo kun je beha’s het beste wassen op een laag programma van maximaal 30 graden. Daarnaast moet je bij het wassen van je beha gebruik maken van vloeibaar wasmiddel in plaats van waspoeder. Goed om te weten dus. Ook moet je je lingerie niet samen met hele zware items wassen, denk aan: spijkerbroeken, truien en vesten. Ook is het verstandig om je beha in een waszakje te stoppen, deze zorgt namelijk voor extra bescherming. Wil je écht zuinig omgaan met je lingerie? Dan is het toch het beste om dit met de hand te wassen.

Vervangen

Als laatste is het belangrijk om goed te kijken wanneer je beha aan vervanging toe is. Check bijvoorbeeld of je beha minder elastisch is geworden, of kijk naar eventuele slijtage. Draag jij je beha ineens op een ander haakje dan waar je hem eerst op vast deed? Ook dat kan een teken zijn om een nieuwe aan te schaffen. Benieuwd of jouw beha’s ook aan vervanging toe zijn? Het proberen waard!

Bron: Ze, Grazia | Beeld: Pexels

Laatste nieuws