A-ha: zóveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Wij snaaien er nog eentje mee...

Bij Beau Monde houden we van het goede leven. Dit weekend gaan we dan ook in met een glas wijn in de ene hand, en een selectie luxe paaseitjes in de ander. Maarre, voor we ons gewicht in chocolade consumeren: hoeveel paaseitjes moet je eigenlijk eten om een kilo aan te komen?

Paaseitjes

Ze liggen al tijden in de winkel, maar met Pasen in zicht kun je er nu echt niet meer omheen: paaseitjes. Gevuld met Baileys of Licor 43, een chocolade-eitje met zure matten en knettersuiker of zelfs een paaseitje van zoete drop: ze zijn naast de klassieke witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade allemaal te verkrijgen.

Het is dan ook niet gek dat er minstens twee zakjes met chocolade-eitjes in onze keukenkastjes staan, waar wij geregeld één of twee (oké, drie) paaseitjes uit snaaien. Maar hoeveel van deze heerlijke chocolade paaseitjes moet je eigenlijk eten om een kilo aan te komen?

Calorieën

Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons niet meteen zorgen te maken na het eten van een handjevol chocolade-eitjes. Om een kilo aan te komen, moet je maar liefst 7000 (!) extra calorieën eten, vertelt hij aan Libelle. Een gemiddeld paaseitje bevat zo’n 47 calorieën. Een snelle rekensom leert ons dat we dus 150 paaseitjes moeten eten om een kilo aan te komen. Dat zijn er nogal wat! Voel je dus zeker niet schuldig als je een paaseitje of twee eet.

Bron: Kookfans, Libelle | Beeld: Pexels, George Dolgikh

Laatste nieuws