De weekendtips van Beau Monde

Onbeperkte cava, een bezoekje aan een paleis, en een hoop fijne kijktips: je hoeft je niet te vervelen dit weekend!

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Royals spotten in Paleis het Loo

We schreven er eerder deze week al over: gisteren is Paleis het Loo feestelijk heropend! Het paleis uit de zeventiende eeuw is de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Vorig jaar opende al één deel van het paleis z’n deuren voor bezoekers. En deze week werd dus ook het ondergrondse deel in gebruik genomen. Hier lopen moderne architectuur en zeventiende eeuwse koninklijke allure in elkaar over.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paleis Het Loo (@paleishetloo)

In het gloednieuwe deel is onder andere de vaste tentoonstelling De Oranjes te zien, over de koninklijke familie van Willem van Oranje tot Amalia. Tickets voor een bezoekje boek je hier.

Waar:

Koninklijk Park 16, Apeldoorn

Wanneer:

Maandagen van 13.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur

Bezoek de Refill bar van Authentic Beauty Concept

Authentic Beauty Concept kennen we natuurlijk als een bewust haarverzorgingsmerk. De formules van de shampoo’s en conditioners is vegan, vrij van siliconen, sulfaten, kunstmatige kleurstoffen en minerale oliën. Goed voor je haar en niet belastend voor het milieu. Klinkt natuurlijk goed, maar Authentic Beauty Concept wil het daar niet bij houden, het label wil zich blijven verbeteren. Daarom vinden we het des te leuker dat je lege shampooflessen nu kunt bijvullen in de Refill Bar! De flessen die je hier kunt vullen zijn gemaakt van 92% gerecycled plastic.

Waar:
Vijzelgracht 31, 1017 HN Amsterdam.

Wanneer:
Dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Onbeperkt bubbelen

Het restaurant The Pressroom snapt hoe wij ons weekend willen doorbrengen. Als je hier op zaterdagmiddag binnenstapt (wel even reserveren), kun je voor vijfenveertig euro twee uur lang genieten van een ge-wel-dig concept. The Bottomless Brunch is er eentje naar ons hart. Het bestaat uit één hartig gerecht naar keuze, één zoet gerecht naar keuze, een cocktail naar keuze én het allerleukste: onbeperkt cava! De obers beloven je – zoals de naam al verklapt – dat je nooit de bodem van je glas zult zien. Ha!

Ook genieten van zo’n bottomless brunch? Dan reserveer je hier je plekje.

Waar:
Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

Wanneer:
Elke zaterdag en zondag van 12.30 – 14.30 uur, en 13.30 – 15.30 uur.

Kijktips

Plof jij dit weekend liever op de bank met een goede film of serie? Dan kun je weer terecht bij menig streamingservice. Zo staan het eerste seizoen van de dramaserie The Diplomat en de documentaire Longest Third Date sinds vandaag op Netflix. Liefhebbers van Grease kunnen hun hart ophalen bij SkyShowtime. Hier is sinds kort de serie Grease: Rise of the Pink Ladies op te bekijken.

Meer trek in een goede dosis weelderige reality? Dan kun je deze zondag van de eerste aflevering van Til death do us part: Kourtney & Travis genieten, voor een kijkje achter de schermen bij het huwelijk van Kourtney Kardashian en Travis Barker.

Op Viaplay is deze week bovendien de koninklijke dramaserie The Tudors verschenen, over het reilen en zeilen van King Henry VIII. Met rollen voor Jonathan Rhys-Meyers, Henry Cavill en Anthony Brophy zit je qua eye candy gegarandeerd goed.

Gegarandeerd kijkplezier – wij zetten de popcorn vast klaar!

Beeld: Unsplash, Tina Witherspoon

Laatste nieuws