Kroonprins Frederik neemt plaats van koningin Margrethe over bij militaire parade

Een feestelijke gelegenheid die de koningin weer moest missen.

Koningin Margrethe van Denemarken is nog steeds aan het herstellen van haar rugoperatie in februari, en kan daardoor niet overal aanwezig zijn. Gelukkig heeft ze genoeg familieleden die haar plaats kunnen innemen, zoals kroonprins Frederik. 

Vaandel overhandigen

Afgelopen weekend stond er een hoop op de planning; van een royal wedding tot het overhandigen van een vaandel in het Verenigd Koninkrijk. Het vaandel werd overhandigd in de Royal Artillery Barracks. Een taak die eigenlijk voor koningin Margrethe is – de Deense koningin is namelijk de opperkolonel van het regiment–, maar waar ze vanwege haar revalidatie niet aanwezig bij kon zijn. Gelukkig reisde kroonprins Frederik die kant op, om de plaats van zijn moeder in te nemen.

Voor de gelegenheid droeg de kroonprins het gala-uniform van de Deense marine en stond hij op het podium terwijl hij toekeek hoe het bataljon voor hem paradeerde met hun nieuwe vlag. Een feestelijke gelegenheid die de koningin weer moest missen.

Revalideren

Sinds haar operatie in februari heeft de koningin enige tijd in het ziekenhuis doorgebracht en thuis verder gerevalideerd. Het leven van een royal gaat natuurlijk door, en sinds haar operatie hebben veel van haar familieleden haar opdrachten op zich genomen.

Haar eerste publieke optreden sinds de operatie was een optreden op het balkon om haar 83e verjaardag te vieren. Hier was haar hele familie bij aanwezig, wat een bijzonder moment was. Er waren namelijk geruchten dat er een breuk was binnen de familie. De reden: koningin Margrethe had aangekondigd om de kinderen van prins Joachim hun prinselijke titels te ontnemen.

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws