Niet blij met je nieuwe haarkleur? Zó los je dat op

Wie had gedacht dat het zo makkelijk kon zijn?

Stond jij zo erg te popelen om je haar te laten verven bij de kapper, maar kom je er na die tijd toch achter dat het niet helemaal jouw ding is? Geen reden tot paniek! Gelukkig kan jij met déze tips en tricks het kleurprobleem binnen een mum van tijd oplossen. 

Grijs haar verven

De kans is er dat de kleur die je haar heeft gekregen na een verfbeurt, niet is wat je had gehoopt. Zo kunnen je lokken bijvoorbeeld ineens een stuk donkerder zijn uitgevallen dan wat jij voor ogen had. Balen! Met name op grijs haar bestaat er een grote kans dat je haar donkerder uitvalt na een verfbeurt, let dus goed op de volgende dingen als jij je grijze haar gaat verven:

Wassen, wassen en nog eens wassen

Allereerst kun je proberen om je haar een paar keer achter elkaar te wassen. Je haren wassen zorgt er immers al snel voor dat je geverfde haarkleur vervaagt. En als we de adviezen mogen geloven, kun je het beste Head & Shoulders shampoo gebruiken. De reden hiervoor is dat deze shampoo een hele lage pH-waarde heeft, waardoor je geverfde haarkleur er na een aantal keren wassen meteen al een stuk lichter uitziet.

Daarnaast moet je goed uitkijken als je zelf allerlei middeltjes wilt maken met de producten die je thuis hebt staan. Zo kun je je haar bijvoorbeeld ook oplichten met wat citroensap. Maar let hierbij wel op: citroensap kan je haar namelijk flink uitdrogen. Durf je citroensap niet helemaal aan? Dat snappen we maar al te goed. Als je écht voor een veilige optie wilt gaan, kies dan voor olijfolie. Laat dit dertig minuten intrekken en was het dan uit. Et voilà!

Ontkleuren en verven

Dan is er natuurlijk ook nog een kans dat je zo’n spijt hebt van een kleurkeuze, dat je het helemaal wilt omgooien. Ben je bijvoorbeeld van licht naar donker gegaan, maar vind je het toch niks? Dan is het zeker niet gek dat je zo snel mogelijk wil terug wil naar die oude vertrouwde lichte kleur. Dit kun je echter niet doen zonder je haar te ontkleuren. Dit betekent dat je de verf letterlijk uit je haar verwijdert. Maar daar blijft het helaas niet bij. Als je je haar ontkleurt verwijder je namelijk ook je eigen haarkleur.

Belangrijk is dus dat je na die tijd altijd een product aanbrengt wat kleur bevat. Ook is het verstandig om na het ontkleuren van je haar eventjes te wachten voordat je het weer verft in de gewenste kleur. Je haar heeft namelijk zoveel te verduren gekregen, dat het minstens één dag moet rusten. Verf dus pas na één dag rust je haar in de gewenste kleur.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws