Sandringham kondigt banket aan voor tuinliefhebbers

Dineren met de hoofdtuinmannen van koning Charles? Daar zeggen we geen nee tegen!

Heb jij net als koning Charles ook groene vingers? Goed nieuws, want Sandringham opent haar deuren en geeft een uniek kijkje in de royal gardens. Enne, daar zit ook een etentje bij mét de koninklijke tuinmannen!

Dineren tussen de flora en fauna

Schoffel en hark gereed, want Sandringham organiseert een banket speciaal voor tuinliefhebbers. Voor 120 pond (omgerekend ongeveer 138 euro) kun je als gast dineren met tuinmannen van Sandringham Estate, Buckingham Palace, Windsor Castle en Dumfries House. Dat wil je niet missen!

Het banket vindt plaats op 7 juni in het restaurant op het koninklijk landgoed en daar krijg je de smakelijkste gerechten voorgeschoteld. Het viergangendiner bestaat uit ingrediënten die afkomstig zijn uit de verschillende koninklijke tuinen, waaronder honing, rabarber en kruiden.

Sandringham Estate
Een idylische omgeving om te dineren! Beeld: Sandringham Estate

“Het diner wordt geserveerd op Chelsea-porselein – een botanisch porselein, een ontwerp dat nauw is afgeleid van een grote collectie is die verworven door koningin Elizabeth The Queen Mother”, vertelt een woordvoerder van Sandringham aan Tatler. Laat je tuinbroek en regenlaarzen maar thuis, want op de website van Sandringham valt te lezen dat de dresscode formeel comfortabel is. Harpiste Caroline Hall is aanwezig om de gasten muzikaal te begeleiden.

Sandringham in Bloom

Het Sandringham-banket maakt deel uit van een negendaags bloemenfestival, genaamd Sandringham in Bloom. Het evenement duurt van 3 tot 11 juni, en er zullen activiteiten zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Volgens de website zal het evenement plaatsvinden in alle delen van Sandringham, de tuinen en faciliteiten van de binnenplaats.

Ook zal er een bloemstuk te zien zijn van het kroningsgewaad van Queen Elizabeth, opgedragen aan de overleden monarch en gemaakt door een team van 24 bloemschikkers. ‘The Robe is een combinatie van Pampagras, Ruscus bladeren, varens en Helichrysum-bloemen’, legt de website uit.

Daarnaast zal er ook een tentoonstelling te zien zijn van de aquarellen van koning Charles, die deel uitmaken van de ’twilight evening tours’. Kortom, genoeg te doen!

Bron: Tatler | Beeld: Brunopress, Sandringham 

Laatste nieuws