Koninklijke hobby’s: dit doen de Oranjes in hun vrije tijd

Golfen, varen en natuurlijk skiën: de Oranjes doen het allemaal

Een vrije dag is voor de royals misschien anders dan voor het gros, maar ook zij hebben hobby’s die ze graag uitoefenen. Hoogtijd om de hobby’s van de Oranjes op een rij te zetten. No big surprise: sport vinden ze ontzettend belangrijk! 

Golfen

Koning Willem-Alexander is geen onbekende op de golfbaan. In zijn jeugd sloeg hij regelmatig een balletje met zijn broers en vader, prins Claus, en tegenwoordig is hij fanatieker dan ooit. In de podcast ‘Door de ogen van de Koning‘ vertelde hij dat hij tijdens de coronapandemie fanatieker is gaan golfen. In 2013 deed hij het zelfs voor, tijdens een bezoek aan Zoetermeer. Ziet er goed uit, Willem-Alexander!

Willem-Alexander hobby's
Beeld: NL Beeld

Paardrijden

Als er iets is wat altijd perfect samengaat, is het wel paardrijden en royals. Niet zo gek dus dat de Oranjes sinds jonge leeftijd al in het zadel zitten. Op Instagram krijgen we soms een kiekje te zien van Amalia en haar paard Mojito, waarmee ze soms stilletjes meedoet aan een concours, zonder aankondiging, zonder pers, en andere deelnemers weten van niets totdat ‘Amalia van Oranje’ door de luidsprekers klinkt. Bij het paardrijden kan de troonopvolgster eindelijk echt zichzelf zijn, vertelde ze aan Claudia de Breij: ”Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Oranjes hobby's
Beeld: NL Beeld

En doen de Oranjes zelf niet aan een sport, dan zijn ze wel te vinden op de tribune van andere sportwedstrijden. Zoals bij de WK hockeywedstrijd van Nederland – Australië, in 2014. Maar ook op oudere leeftijd gaan de drie A’tjes met hun ouders mee naar voetbalwedstrijden en zelfs Olympische Spelen.

Hobby's Oranjes
Beeld: NL Beeld

Varen

Prinses Beatrix rijdt ook graag paard, maar als het weer meezit kan je haar ook spotten op het water. Met haar boot De Groene Draeck ontdekt ze Nederland ter water, en dat levert soms hilarische foto’s op. Haar favoriete schip stond een lange tijd aan de kant vanwege een grondige reparatie, maar sinds april is het weer schip Bea Ahoy!

Oranjes hobby's
Beeld: NL Beeld
Oranjes hobby's
De Oranjes tijdens SAIL 2010. Beeld: NL Beeld

Skiën in Lech

Het wordt omschreven als hét uitje van de Oranjes: skiën in Lech. Hoewel we dol zijn op de jaarlijkse fotomomenten, zal het in de toekomst een stuk minder worden. Met alle A’tjes die uit het nest vliegen, verwachten we alleen nog Máxima, Willem-Alexander en Beatrix op de latten.

Oranjes hobby's
Oranjes op de latten voelen zich als een vis in het water, in het Oostenrijkse Lech in 2017. Beeld: NL Beeld

Heel Oranje bakt

Voor de afwisseling zijn de Oranjes niet alleen op het veld of in het water te vinden, soms vind je ze ook in de koninklijke keukens. Koningin Máxima staat erom bekend dat ze smakelijke Argentijnse koekjes kan bakken, zoals Alfajores. Prinses Beatrix is meer van het consumeren (en vangen) van eten, zo biechtte prins Claus in een interview op. Beatrix zou volgens hem ‘absoluut niet kunnen koken’ en hij kon dat veel beter. Ach, gelukkig loopt er genoeg staf rond die een eitje voor je kan bakken!

Bron: Blauwbloed, Saar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws