Met deze ultieme tips blijft je gekleurde haar langer mooi

Aha!

Wil jij je haar graag laten verven in een andere kleur, maar ben je het zat om er elke keer diep voor in de buidel te moeten tasten? Logisch. Wellicht hebben wij dan wel dé oplossing voor je. Je kunt namelijk op een aantal manieren je gekleurde haar langer mooi houden, zodat jij niet om de zoveel weken je haar moet laten bijverven. 

Was het niet elke dag

Allereerst is het verstandig om niet (meer) elke dag je haar te wassen. We weten inmiddels allemaal dat het slecht is voor je haar als je elke dag doucht, maar velen vergeten ook nog eens dat het ook een effect heeft op het kleurbehoud van je haar. En dan met name net na het verven van je haar. Het beste is dus om je haren één tot twee keer per week te wassen. Daarnaast moet je om nog iets denken: was je haar niet té heet. Gebruik lauwwarm water en spoel het dan af met koud water. Hallo mooie gekleurde lokken!

Verzorging

Ook is het verstandig om je haar goed te verzorgen vóór een verfbeurt. Als je je haar goed verzorgt is de kans namelijk groot dat je een goede basis creëert voor de verf zodat het meteen al beter pakt. En dat is natuurlijk wat je wil hebben! Je hebt natuurlijk verschillende shampoo’s als het gaat om goede verzorgende producten, maar je kunt ook andere verzorgingsproducten, speciaal voor geverfd haar, kopen. Denk bijvoorbeeld aan: mousse, haarmaskers en conditioners.

Zon

Nu de zomermaanden er weer aan beginnen te komen, is het ook belangrijk dat je je haar goed beschermt tegen de UV-stralingen van de zon. De zon kan namelijk funest zijn voor je haarkleur, denk aan: vervagen én verkleuren. Kies dus altijd voor een product met UV-filters, zodat je lange lokken in de zomermaanden altijd beschermt blijven.

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws