Ultiem kappersgeheim: zo houd je je gekleurde haar langer mooi

Altijd een stralend kapsel à la Letizia? Zo pak je dat aan.

Wanneer je je haar wil verven, kun je natuurlijk zelf aan de haal gaan met haarverf, maar stiekem weten we allemaal dat het een beter idee is om het aan een professional over te laten. Een kapper weet als geen ander wat werkt voor jouw haartype, en kent alle ins en outs van haarverzorging&C vroeg daarom Kimm Koffijberg van L’Oréal Professionnel hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk mooi blijft.

Wassen

Om te beginnen is het volgens Kimm belangrijk om je haar niet vaker te wassen dan nodig is. “Misschien is het wat voor de hand liggend, maar met welke wasbeurt spoel je een beetje van de haarverf eruit”, zo vertelt Kimm tegen &C. “Zeker bij een koele haarkleur of een mooie pastelkleur is dat belangrijk. Deze kleuren hebben helaas een minder lange houdbaarheid.” Wil je je wasbeurten zoveel mogelijk uitstellen? Volgens de haarstyliste is de klassieke truc om vaker droogshampoo tussen de wasbeurten door te gebruiken.

Vermijd producten met hitte

Je haar net laten verven en direct een hete krultang in je nieuwe coupe? Volgens Kimm kun je dit voortaan beter laten. Een product met hittebeschermer is volgens haar van groot belang voordat je hitte toepast op je haar, ook als je de föhn gebruikt. “Ook de warmte van stylingtools kunnen je kleur doen vervagen. Denk maar aan je vakantie in de zon.” Dus, ga je de zon in of gebruik je regelmatig de föhn, stijl- of krultang? Spray je haar van tevoren in met een hittebeschermer om zo langer plezier te hebben van je haarkleur.

Kleurshampoo

De keuze is reuze wanneer we voor het schap met haarproducten staan. Heb je je haar laten verven bij de kapper? Dan is het raadzaam om meteen kleurshampoo’s aan te schaffen. In deze shampoo’s zitten ingrediënten die de haarkleur niet tot nauwelijks aantasten. Daarnaast tipt Kimm dat de kapper het beste weet welk product aansluit bij jouw haartype en haarkleur. “Kies in elk geval een product met verzorgende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld L’Oréal Source Essentielle shampoo op basis van kamillebloemen en glycerin. Dat zijn verzorgende ingrediënten die bijdragen aan het behoud van je haarkleur.” 

Bron: &C, Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws