Mike Tindall onthult wat hij frustrerend vond aan zijn plek tijdens de kroning

'Het was niet te doen...'

Hoewel Mike Tindall een prima zitplaats had tijdens de kroning van koning Charles begin mei, onthulde hij recent in zijn podcast dat er tóch een probleem was op deze feestelijke dag. Want wat blijkt? Hoewel hij een perfecte plaats had, kon hij amper zien wat er gebeurde.

Eerste rij

Ja, je leest het goed. De voormalig rugbyspeler kon – ondanks zijn royale zitplek – amper iets zien van de kroningsceremonie. “Je zit op de beste plek, maar het gebeurde allemaal om de hoek van de muur. Dus je kon niks zien!”, lachte hij in zijn podcast. “Maar, je zit wel op de eerste rij.” En dat kunnen niet heel veel mensen zeggen.

Tindall en zijn vrouw Zara zaten naast Zara’s broer Peter Phillips en één rij achter prins Harry, prinses Beatrice en prinses Eugenie. Op de allereerste rij zaten – natuurlijk – prins William, prinses Kate, prinses Charlotte, prins Louis, prins Edward en Sophie, hertogin van Edinburgh. En hoewel de Tindalls dus op een prima plek zaten, moesten ze de kroning grotendeels toch op een televisiescherm volgen.

mike Tindall kroning

Kippenvel

“Het was niet te doen op de plek waar wij zaten”, legt Tindall uit. “Nogal frustrerend dat je niet om de hoek kon kijken, maar je had een televisie daar. (…) Ik denk dat het beste deel van de dag de militairen waren, die voor 6,5 uur in de achtertuin van Buckingham Palace stonden. Ze juichten drie keer voor koning Charles – het was echt een kippenvelmoment.”

Eerbetoon

Na de ceremonie was het aan prinses Anne – de schoonmoeder van Tindall – om te paard achter de kersverse koning en koningin aan te rijden. In een eerder interview onthulde Zara dat deze taak erg bijzonder was binnen hun familie. Zo vertelde ze dat het een eerbetoon zou worden die zou dienen als een weerspiegeling van de hechte band tussen prinses Anne en koning Charles.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws