Prins Gustav en prinses Carina ouders geworden via een draagmoeder

Wat een bijzonder nieuws.

Heugelijk nieuws binnen de Deense paleismuren: er is een nieuwe royal geboren, en wel via een draagmoeder. Het Deense hof laat op Instagram weten dat prins Gustav en prinses Carina voor het eerst ouders zijn geworden van een zoontje. 

Aanwezig bij de geboorte

Op Instagram deelt het Deense hof een foto van de tortelduifjes. “Vrijdag 26 mei 2023 werden hun Hoogheden prins Gustav zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg en prinses Carina zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg ouders van een zoon”, schrijft het hof erbij. “De pasgeboren prins werd geboren in de Verenigde Staten met de hulp van een draagmoeder. Zowel prins Gustav als prinses Carina waren aanwezig tijdens de geboorte.”

De zoon van de zus van

Mocht je door de bomen de royals even niet meer zien – een korte samenvatting: prins Gustav is de zoon van prinses Benedikte, de jongere zus van koningin Margrethe, die nog altijd op de Deense troon zit. Gustav trouwde stapte vorig jaar in het huwelijksbootje met Carina. Beiden zijn 54 jaar en hebben dus nu hun liefde bekroond met de komst van een nieuw prinsje.

Celebs die gebruikmaakten van een draagmoeder

Hoewel kinderen krijgen via een draagmoeder in de royal wereld niet bepaald gebruikelijk is – critici zouden kunnen claimen dat een kind verkregen via deze weg niet in het bezit is van het vereiste ‘blauwe bloed’ – zijn er in celeb-world genoeg sterren op te noemen die op die manier ouder werden van een prachtig kindje. Onder andere Paris Hilton, Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker, Cristiano Ronaldo en Tyra Banks waren eerlijk over het draagmoederschap dat hen moeder of vader heeft gemaakt.

Of dit daadwerkelijk een primeur is in de royal wereld weten we niet 100% zeker, maar bijzonder is het in elk geval wel. Namens Beau Monde natuurlijk veel geluk voor de kersverse ouders!

Bron: Blauw Bloed, ELLE | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws