Goed gestipt: Kates beste polkadot outfits

Prinses in polkadot!

Kate is immer stijlvol én stijlvast – vanaf haar vroege jaren als ‘Waity Katie‘, tot Duchess of Cambridge en anno nu de Princess of Wales. Wat we door de jaren continu blijven zien in haar kledingkast? Een uitgebreide selectie stippenjaponnetjes! We delen een lading van de vrolijke fashion-inspiratie voor je.

Gespot

De Princess of Wales blijft een grote bron van gezonde fashion envy. Ze kan ongeveer alles hebben, én het zich veroorloven. Wie wil dat nu niet? Toch blijft de prinses terugkeren bij vertrouwde silhouetten: een rechte broek met een bloesje en een blazer, of een getailleerde japon. Voeg hier een set juwelen uit de Windsor-kluis en een stel fijne Gianvito Rossi’s aan toe, et voilà.

Tussen al die kleedjes van Kate zien we echter één trend steeds terugkeren: een vrolijke vintage polkadot! Van lang tot kort, van grote stippen tot minuscule print: la Middleton is er dol op om goed gespot door het leven te gaan.

Op chic

Zo zagen we de prinses vorige week nog in een chique stippenjapon van designer Alessandra Rich bij Garter Day.

kate polkadot
Beeld: NL Beeld

Hoewel de prinses piekfijn voor de dag kwam, leverde de outfit haar ook enige kritiek op. Want tja: had zij niet een vrijwel identieke jurk van hetzelfde label in haar kast hangen? Zo zagen we haar bij de Royal Ascot van 2022 namelijk in het onderstaande kleedje:

kate polkadot
Beeld: NL beeld

De verschillen zijn miniem, maar het gaat hier toch echt om een ándere Alessandra Rich-japon. Tja – voor een prinses die zichzelf zo graag als voorvechter van duurzaamheid ziet, is dit natuurlijk niet helemáál een eco friendly shopping-keuze.

Ach, als je een beetje fan bent van zo’n print, dan laat je je toch niet tegenhouden door het feit dat je al een (of twee…drie…) soortgelijke kleedjes in je kast hebt hangen?

Beeld: NL Beeld

Ook deze drie kleedjes zijn allen afkomstig van Alessandra Rich. Van schoonvader Charles’ zeventigste verjaarsportret, tot een set verschijningen bij Wimbledon: Kate kan altijd op haar stippen vertrouwen.

Kleurrijk

We weten dat Catherine regelmatig in het blauw verschijnt (en dan liefst matchend met manlief of met de kroost), maar ook in andere kleuren heeft zij al een kleine collectie polkadot-japonnetjes verzameld.

Beeld: NL Beeld

Voor elke gelegenheid

Daarnaast heeft Kate nog een indrukwekkend assortiment van stippenjurken in neutraal wit en zwart. Die kunnen immers áltijd. Zelfs als je hoogzwanger bent en toch nog enkele royal duties moet afvinken. Zo koos Kate voor dit crèmekleurige stippen-exemplaar toen zij zwanger was van troonopvolger prins George.

kate
Beeld: NL Beeld

En ging de toenmalig Duchess of Cambridge voor dit zwarte Asos-jurkje in 2015, slechts twee maanden voor prinses Charlotte het levenslicht zag.

Kate
Beeld: NL Beeld

Maar ook buiten haar zwangerschappen om, heeft de Walese prinses regelmatig voor neutrale stippenjaponnetjes gekozen – zoals al te zien was met de bijna identieke Alessandra Rich-creaties. In 2017 koos Catherine voor Italiaans designerlabel Dolce & Gabbana voor een bezoekje aan Wimbledon.

Beeld: NL Beeld

En in de zomer van 2020 ging ze voor een luchtige Emilia Wickstead-japon:

Zo blijkt maar weer: of het nu gaat om een plechtige aangelegenheid of een casual royal duty…Kate komt goed gestipt tevoorschijn. Naast het tijdloze karakter van de vrolijke print is er bovendien nog een reden aan te wijzen waarom Kate zich zo vaak in polkadots hult: het was ook één van Diana’s favorieten.

Kate
Beeld: NL Beeld

Het bekendste voorbeeld was het jurkje dat ze droeg toen ze oudste zoon prins George aan de wereld presenteerde – een exemplaar dat onmiskenbaar geïnspireerd was op de polkadot-jurk die Diana droeg toen ze de wereld kennis liet maken met baby prins William. Kortom: een tijdloze stijlkeuze met een nod naar het verleden, die perfect aansluit bij Kates persoonlijke smaak? Geen wonder dat de prinses er gek op is!

Bron: Beau Monde archief, UFO No More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws