De Weekendtips van Beau Monde

Van dromerige schepen tot luxe juwelen.

Elke week deelt Beau Monde de meest glamoureuze tips voor je weekend. Van sprookjesachtige schepen tot luxe juwelen: er is dit weekend weer genoeg leuks om je weekend als glamourpoes door te brengen!

Flaneren aan het water

Afgelopen donderdag was het startschot voor Sail Den Helder, en dat betekent: een hoop prachtige scheepjes in de haven van Den Helder! Van indrukwekkende Tall Ships tot marineschepen en live-optredens: er is dit weekend een hoop leuks te zien en doen op het water. Het volledige overzicht en alle informatie vind je hier.

Bovendien vindt vanmiddag de feestelijke Crew Parade plaats, een optocht dwars door Den Helder, en wordt morgenavond het spektakel feestelijk afgesloten met een optreden van OG3NE. Dat wil je niet missen!

Brunchen in stijl bij Florentin

Wanneer je nét iets te lang op het terras bent blijven hangen en de volgende ochtend wel een goede opfrisser kunt gebruiken, wat doe je dan? Precies! Zonnebril op, en uitgebreid bijkomen tijdens een smakelijke brunch. In Amsterdam kun je voor een smaakvol brunch-menu terecht bij restaurant Florentin.

In De Pijp opende afgelopen mei Florentin haar deuren, vernoemd naar de gelijknamige hippe wijk in Tel Aviv. Dit kleurrijke urban restaurantje (met heerlijk terras!) serveert all day brunches; van een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt en shakshuka, tot schnitzel op challa (Joods brood) en sabih met aubergine en aardappeltjes. Dat betekent dus de héle dag genieten!

Messika maakt furore

Het luxe juwelenmerk Messika had afgelopen week reden voor een feestje: oprichtster en Creative Director Valérie Messika mocht namelijk eind juni een eremedaille in ontvangst nemen van de Franse Fondation Cartier.

De onderscheiding kwam bovendien op een bijzonder moment – net voor de onthulling van de 10e High Jewelry collectie van het juwelenhuis. Mocht je voor jezelf nog twijfelen over zo’n pronkstukje van Messika: deze juwelen hebben nu dus de Fondation Cartier seal of approval. Wat wil je nog meer?

Proost met de Pumptini

Ze maakte jarenlang furore als één van de originele Real Housewives of Beverly Hills, maar tegenwoordig straalt zakenvrouw Lisa Vanderpump in haar eigen show: Vanderpump Rules. Onlangs is het tiende seizoen met een absolute klapper geëindigd: een driedelige (!) reünie, en alsof dat nog niet genoeg was, een speciale Secrets Revealed-aflevering, die je allemaal kunt streamen op Hayu.

Er is natuurlijk geen betere manier om het hele tiende seizoen te bingen dan met een toepasselijke cocktail. Streaming-platform Hayu komt daarom met een receptje voor de enige echte Pump-tini. Je maakt’m als volgt: meng wodka, sinaasappellikeur, verse grapefruitsap, verse limoen en gepureerde frambozen. Serveer in een martiniglas met een suikerrand.

Kijktips

Blijf je liever binnen met het wisselvallige weer dit weekend? Snappen we! Tijd om neer te vleien op de bank met een goed glas rosé in je meest comfortabele huispak, ook dat moet kunnen. Gelukkig is er genoeg leuks om te kijken!

Fans van de show hadden de datum 28 juni waarschijnlijk groot omcirkeld in hun agenda’s, want sinds afgelopen woensdag kun je het hele negentiende seizoen van hitserie Grey’s Anatomy streamen op Disney+. Toe aan een beetje actie? Dan kun je op Pathé Thuis genieten van de spannende film John Wick, met een hoofdrol voor class act Keanu Reeves.

Op Netflix kun je ten slotte weer je hart ophalen aan een gezonde dosis ABBA: de muzikale komedies Mamma Mia en het vervolg Mamma Mia: Here We Go Again zijn namelijk weer beschikbaar!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws