Maakt het leven mooier

Dit verrassend normale woord wordt niet gebruikt bij de Walesjes thuis

De ‘Norland-nanny’s’ zijn een waar begrip onder de Britse royals.

Prince William & Children

Er zijn bepaalde woorden die nu eenmaal niet thuishoren rondom prinsjes en prinsesjes – we kunnen ons er een aantal indenken. Maar deze? Die hadden we niet zien aankomen. Dit is het verboden woord in huize Adelaide Cottage.

Supernanny

M’n kinderen opvoeden? Dat doe ik zelf wel, dacht Kate Middleton meer dan tien jaar geleden. Als ‘burgermeisje’ was ze geen nanny’s gewend en haar eigen ouders deden het ook zonder hulp, ondanks hun succesvolle eigen business. Toch duurde het niet lang voordat Queen Elizabeth haar wist te overtuigen: een beetje royal heeft een nanny in huis. Prins William en prinses Kate worden nu alweer jarenlang geholpen door de Spaanse Maria Teresa Turrion Borrallo, die al sinds 2014 in dienst is bij de Waleses.

Enne, dat is niet zomaar een nanny, maar een supernanny. De ‘Norland-nanny’s’ zijn een waar begrip onder de Britse royals. Al generaties lang maken de Windsors namelijk gebruik van de nanny’s van het prestigieuze instituut. Naast de standaard zorgtaken voor de allerkleinsten, worden nanny’s aan het Norland college ook getraind in zelfverdediging, rijcursussen à la James Bond, en kidnappers ontwijken. Kortom: de perfecte set vaardigheden voor een koninklijke kinderjuf.

Strikte taal

Toch is er nog iets dat de Norland-nanny’s wordt bijgebracht op het instituut. Ze hebben zeer strikte regels als het gaat om welke taal ze mogen gebruiken in het bijzijn van de kinderen waar ze voor zorgen, zo blijkt uit een interview met auteur Louise Heren, die het boek Nanny in a Book schreef. The Mirror onthulde dat Louise een jaar op de universiteit onderzoek deed voor een documentaire en de krant vertelde dat er één woord is dat de kindermeisjes wordt geleerd nooit te zeggen als ze met het koninklijke kroost werken, namelijk: 'kinderen'.

Misschien een verrassing dat zo'n onschuldig woord verboden terrein is, maar Louise legt de grondgedachte achter de regel uit. Ze stelt: "Het woord kind is verboden. Het is een teken van respect voor de kinderen als individuen." Gezien het feit dat dit dus een vaste regel van het college is, is het zéér waarschijnlijk dat het in huize Adelaide Cottage ook niet gebruikt wordt.

Fun fact: Kate roept dus niet 's avonds: 'Kinderen, het eten is klaar, maar: 'George, Charlotte, Louis, het eten is klaar.' Ha!

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld/ Brunopress