Kate krijgt complimenten van nanny: ‘Ze doet het heel goed als moeder’

De prinses pakt het goed aan met haar kroost, volgens de experts.

De ‘Norland-nanny’s’ zijn een waar begrip onder de Britse royals. Al generaties lang maken de Windsors namelijk gebruik van de nanny’s van het prestigieuze instituut. Eén voormalige Norland-nanny spreekt in een podcast over de koninklijke kroost.

Royal nanny

Het kon ook niet anders: voor George, Charlotte en Louis werd een Norland-nanny ingeschakeld. De Spaanse Maria Teresa Turrion Borrallo is al sinds 2014 in dienst bij de Waleses. Naast de standaard zorgtaken voor de allerkleinsten, worden nanny’s aan het Norland college ook getraind in zelfverdediging, rijcursussen à la James Bond, en kidnappers ontwijken. Kortom: de perfecte set vaardigheden voor een koninklijke kinderjuf.

Kate als moeder

In A Right Royal Podcast schuift Norland-nanny Sarah Carpenter aan om te vertellen over haar rigoureuze training en het werk als nanny naast de ouders van de kinderen. Als supernanny heeft Sarah natuurlijk de nodige ervaring met de meest uiteenlopende situaties. Hierom vragen de hosts haar naar haar mening over de uitspattingen van kleine prins Louis tijdens de Jubilee.

prins louis
Beeld: BrunoPress

“Het is zo sneu dat mensen daar negatief over zouden zijn”, begint de voormalige Norland-expert. “Wat het éigenlijk toont, is dat Kate het duidelijk heel goed doet als moeder. Ze zorgde ervoor dat haar kleine jongen zich zo comfortabel voelde, dat hij zich zo durfde te gedragen”, aldus Sarah. En dat ziet zij als nanny een stuk liever dan kinderen die zich duidelijk niet op hun gemak voelen. “Louis, Charlotte, en George voelden zich bij dat evenement duidelijk zo comfortable and happy. Ik vond het prachtig om te zien wat een leuke kinderen het zijn.”

Koninklijke moeder

Zelf liet Kate al eens weten dat zij toch behoorlijk kritisch is over zichzelf. “Ik voel me voortdurend schuldig”, liet de prinses weten in de Happy Mum Happy Baby-podcast. “Vanochtend nog vroegen George en Charlotte: ‘Waarom breng je ons niet naar school vandaag?’ Het blijft een uitdaging.” Ook de twijfel ‘Doe ik het wel goed genoeg?’ is er eentje die Kate kent. “Je vraagt je altijd af of je de juiste beslissingen maakt, de juiste oordelen, zulke dingen. Ik denk dat dat begint zodra je een baby krijgt.” Van de experts krijgt de prinses in elk geval een ruime voldoende.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws