De Weekendtips van Beau Monde

Van Pride tot parfums: Beau Monde deelt de leukste tips voor je weekend.

Come rain, come shine – hoe wisselvallig het Nederlandse zomerweer ook mag zijn, er is deze week weer volop leuks te doen in glamourland! Beau Monde deelt de leukste tips.

Pride Amsterdam

Natúúrlijk kijkt Beau Monde al weken reikhalzend uit naar Pride – en deze week is het dan eindelijk zover! Dit weekend is de spetterende afsluiting met de Canal Parade, Drag Bingo Party in The Hoxton, en de geweldige Closing Party op De Dam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

Kunst met Pride

Kunstliefhebbers verzamelen. Tijdens Pride Amsterdam kun je in het Stedelijk Museum verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars bewonderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stedelijk Museum (@stedelijkmuseum)

Daarnaast kun je in de Erezaal werken van Keith Haring bewonderen en kun je de solotentoonstelling van Felix de Rooy bekijken. Genoeg te zien dus!

Strandplezier bij de zuiderburen

Zit een vlucht naar de Costa del Sol er niet in dit jaar? Dan tippen we graag een reisje naar de Costa del Blankenberge. Hier vind je het luxe Mercure Hotel Blankenberge, dat pal naast het treinstation en op een steenworp afstand van de Vlaamse kust ligt. De prachtige stranden en duinen in de omgeving behoren tot de populairste van de regio en zijn ideaal voor een dag uitwaaien of zwemmen.

In het hotel kom je helemaal tot rust in de bar met een lekkere cocktail in je hand. Enne…geen zin in zand in je bikinibroekje, maar wél trek in een duik? Dan bezoek je gewoon het zwembad op het dak!

Uitbreiding van Gucci-favorieten

De Beau Monde-redactie is al sinds de launch in 2021 groot fan van Gucci’s heerlijke reeks #FloraFantasy-geuren. Subtiel, verleidelijk, en natuurlijk heerlijk fleurig: daar maak je ons wel blij mee! Na de Gorgeous Gardenia en Gorgeous Jasmine-geuren, is het nu tijd voor weer een stijlvolle aanvulling op de collectie: de Gucci Flora Gorgeous Magnolia Eau de Parfum.

gucci flora

Met een topnoot van dauwbramen, een basis van patchouli, een hartnoot van heerlijk magnolia en kleine accenten van kokosnoot, ‘blond woods‘ en een vleugje musky Arabische jasmijn, straal je met deze geur van zelfvertrouwen. Enne…die kunstige verpakking staat natuurlijk ook héél goed op je parfumplankje naast de Jasmine en Gardenia-geuren. Prima excuus om deze aan je winkelmandje toe te voegen, non?

Kijktips

Natúúrlijk is er ook genoeg leuks om voor binnen te blijven dit weekend, met alle toevoegingen op de verschillende streaming-platforms. Als je toch lekker in Pride-sferen wilt blijven: de iconische drag-film The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert is nu te streamen op Pathé Thuis. Op Prime Video zijn bovendien nu klassiekers als Chitty Chitty Bang Bang en musical Fiddler on the Roof te streamen. Liever wegzwijmelen bij een stevig staaltje aristocratendrama? Dan zit je goed met de film Atonement, die vanaf deze week te zien is op Videoland.

Fijn weekend!

Headerbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws