De Weekendtips van Beau Monde

Van shopping-tips tot culinaire hoogstandjes: er is dit weekend weer volop leuks te doen!

Van shopping-tips tot culinaire hoogstandjes: er is dit weekend weer volop leuks te doen om aan de regen te ontsnappen. Geniet ervan!

Uit eten in een fort

Een beetje geheimzinnig en spannend…Bij reizend pop-up restaurant SterkWater ga je uit eten op een plek waar je anders niet komt; de forten en kastelen van de Hollandse Waterlinie. Aan lange tafels in een intieme sfeer, temidden van de natuur geniet je van een op de locatie afgestemd menu en livemuziek, en beleef je het verhaal van de unieke plek. In september staat SterkWater bij Fort bij Abcoude, het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam.

Met een pontje worden de gasten overgezet en gaan aan tafel in het oude kruitmagazijn naast de slaapvertrekken van de soldaten. Gelukkig is het menu wel wat luxer dan destijds! Je kunt nog maar tot en met 24 september een plekje reserveren voor deze unieke ervaring, dus kijk snel hier voor meer informatie en prik meteen een datum.

Stijlvolle Sundowner in Eindhoven

Deze zomer brengt Whispering Angel (jawel, de favoriete rosé van onder andere Adele) de Provence naar Nederland met de sfeervolle Sundowner Events. Met livemuziek, smaakvolle hapjes van The Harbour Club, én natuurlijk een goed glas rosé kun je je zomer dit weekend helemaal in style afsluiten in de lichtstad, Eindhoven.

whispering angel sundowner

Whispering Angel is een van de rosés van Château d’Esclans, en is afkomstig uit de Provence. Met tonen van verse citrus, rozenblaadjes en roodfruit is het geen wonder dat deze elegante rosé favoriet is bij vele celebs. Op 3 september wordt The Harbour Club in Eindhoven omgetoverd tot de Provence, en kun je hier op een bijzonder sfeervolle manier je zomer afsluiten! Zeker zijn van een plekje? Dan reserveer je hier.

Waar:

The Harbour Club Eindhoven, Sumatralaan 3.

Wanneer:

Zondag 3 september vanaf 17.00 uur

Subtiel stralen met Louis Vuitton

Deze week heeft designerlabel Louis Vuitton hun sieradencollectie goed uitgebreid: de Blossom-collectie heeft er nu namelijk een set prachtige juwelen bij met de Silhouette Blossom-lijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

De hoofdrol in de Silhouette Blossom-sieraden is weggelegd voor de iconische, vierpuntige bloem die al jarenlang hét embleem van het huis is. In rosé of witgoud, afgewerkt met diamanten en met keuze uit subtiele, stapelbare ringen of gedurfde oorbellen is de collectie het toonbeeld van elegantie. Wij zijn fan!

Snuffelen in de Sample Showroom Sale van Eichholtz

Al ruim dertig jaren lang kun je bij het toonaangevende Eichholtz Amsterdam terecht voor al je interieurwensen. Op het moment is de winkel flink aan het opruimen om plaats te maken voor een flinke update aan het assortiment. Maar goed: voor er een lading nieuwe interieur-favorieten hun entree kunnen doen, moet eerst de oude collectie de deur uit. En dat betekent: flinke kortingen op de showroom-producten!

Tijdens de Sample Showroom Sale kun je onder meer vloerstalen, luxe meubelstukken, en sfeervolle verlichting op de kop tikken voor een bijzonder schappelijk prijsje. De sale duurt nog maar tot en met dit weekend – daarna is de spotlight gericht op de nieuwe collectie.

Waar:

Eichholtz Amsterdam, P.C. Hooftstraat 1, Amsterdam.

Wanneer:

Tot en met 27 augustus.

Kijktips

Het zal fans van de serie niet ontgaan zijn, maar sinds deze week kun je op Videoland genieten van de eerste vier (!) afleveringen van het nieuwe seizoen Goede Tijden Slechte Tijden. Heb je geen Videoland-abonnement? Dan moet je (na de toch al zo lange zomerstop) nog iéts langer geduld hebben: maandag 28 augustus gaat seizoen 34 namelijk van start op RTL4.

Op Netflix is deze week de minidocu Bardot verschenen, over het leven van levende legende Brigitte Bardot, en op Pathé Thuis kun je nu genieten van de klassieker L.A. Confidential.

Kortom: genoeg leuks te doen en te zien dit weekend!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws