Party pets: zo bereid je je huisdier voor op de feestdagen

Van vuurwerktraining tot een mini-kerstboom!

Het jaareinde nadert met rasse schreden, en dat betekent een hoop gezellige drukte in huis, luxe tafelen met exquise hapjes en bubbels in overvloede – met natuurlijk als klapstuk een dosis vuurwerk. Hier kun je je viervoeters maar beter ver van tevoren op voorbereiden, legt Purina uit in hun nieuwe Pet Talk. Beau Monde spiekt bij enkele celebs hoe zij feestjes met hun viervoeters leuk houden.

Voorpret

Als we naar buiten kijken, zie we dat het zonnetje nog flink zomers straalt, maar ondertussen zijn we al bezig met het plannen van een spetterend jaareinde. Wat eten we? Wie nodigen we uit? En natuurlijk het állerbelangrijkste: wat dragen we?

Het is hierbij zaak om je viervoeters niet te vergeten, want de feestperiode brengt voor huisdieren vaak erg veel stress met zich mee. Je kunt ze een handje helpen door Fikkie en Minoes mee te nemen in de voorpret. Zo tipt Monique Dubois, Kynologisch Adviseur bij Purina, in de nieuwste Pet Talk dat je je huisdieren kunt laten wennen aan vuurwerkgeluiden met geluidsopnamen die op internet te vinden zijn. Begin met het zachtjes afspelen van deze geluiden, terwijl je met jouw huisdier speelt of eten geeft.

Je kunt het geluidsniveau steeds iets opvoeren. “Merk je dat je huisdier angstig wordt? Doe een stapje terug en probeer het opnieuw rustig op te bouwen”, aldus Monique. Het allerbelangrijkste? Dat is op tijd beginnen met deze training. In de volledige Pet Talk legt Monique bovendien uit hoe je ook op hét moment suprême (middernacht) goed voor je viervoeter zorgt.

Party pets

Vuurwerk-angst onder controle. Check. Een nieuwe outfit. Check. Verse hapjes. Check. Natuurlijk leg jij je pluizige vriendje met de feestdagen in de watten, maar zo decadent als de celebs maak je het vást niet!

Zo kunnen we niet om de kleine Baguette Gonzalez heen, de chihuahua van actrice Sofía Vergara. Ze vergezelt haar bazin regelmatig naar allerlei evenementen, heeft haar eigen kledinglijn, wordt thuis dik in de watten gelegd, én beschikt over een gezonde dosis sass.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baguette Gonzalez (@baguettegonzalez)

Ook met de kerstdagen zorgt Sofía dat haar viervoeter cozy en warm blijft, met een mandje op de beste plek van het huis: pal naast een sfeervolle haard en een mini-kerstboompje speciaal voor de kleine Baguette. Een eigen plekje om je terug te trekken als de gasten het al te dol maken bij de grote kerstboom: da’s pas luxe.

Als je het écht bont wilt maken, dan kun je inspiratie halen uit het verjaardagsfeest dat rapper Ray J (bij ons vooral bekend als ex van Kim Kardashian) voor z’n malteser Boogotti organiseerde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boogotti100 (@boogotti.100)

Zo huurde de artiest een volledige luxe spa af voor het feestje, waar de genodigden met hun viervoeters (en dat waren er nogal wat) werden verwelkomd met een heuse red carpet. Ook kreeg de kleine Boogotti natuurlijk een luxe verjaardagstaart. Totaalprijs: een decadente dertigduizend dollar.

Lekker tafelen

Hoewel Purina’s Monique Dubois uitlegt dat het voor veel huisdieren erg fijn is om een plekje te hebben waar zij zich terug kunnen trekken bij drukte in huis, zijn er natuurlijk altijd pluizenbeesten die het liefst pontificaal op de eettafel gaan liggen en zich eindeloos laten kroelen. Attention please! En als er dan niet genoeg aandacht is? Tja…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

“Ruzie met kerst”, schrijft Marieke Elsinga bij deze schattige foto van haar kat Kiki. Oeps!

Goed, we hebben nog even tot het feestseizoen echt losbarst, en dus is er nog genoeg tijd om onze viervoeters enige tafelmanieren bij te brengen. Hopelijk blijft het op die manier allemaal beregezellig tijdens het kerstdiner – en nóg belangrijker: komen ook je harige huisgenoten het jaareinde gezond en gelukkig door met de tips van Purina. Want een voorspoedige jaarwisseling? Dat willen we ook voor onze huisdieren!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws