Down Under dreams: tips voor een vakantie in Australië en Nieuw-Zeeland

Sounds good!

Een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland is een ervaring die je een leven lang bijblijft. Deze landen hebben zoveel te bieden en je hoeft je geen enkel moment te vervelen. Als je besluit om zo’n reis te maken, is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo’n vakantie is namelijk niet even een citytrip. Het gaat om grote landen en je moet voldoende tijd hebben om het meeste uit je reis te halen. Je moet nadenken over de plekken die je wilt bezoeken, je vervoermiddel, het seizoen waarin je wilt reizen en nog veel meer. Een vakantie Australië is een flinke reis, maar het is absoluut de investering van tijd en geld waard.

Standaard

Ga je voor zomer of winter?

Pak je laptop en je notitieblok erbij en begin met plannen. Ga samen met je reispartners zitten om jullie reis goed voor te bereiden. Begin met de periode waarin je wilt gaan. Het klimaat in Australië en Nieuw-Zeeland kan nogal wisselend zijn. De zomer, december tot februari, is ideaal om lekker op het strand te liggen en de mooie natuur te ervaren. Snorkelen in het Great Barier Reef, hiken in Sydney Harbour National Park of lekker ontspannen op Bondi Beach. Begin maar vast met inpakken hoor! In de noordelijk regio’s van Australië blijft het relatief warm in de winter. Queensland is bijvoorbeeld ook leuk om te bezoeken na het zomerseizoen. Ook dan kun je nog lekker op het strand liggen en werken aan je kleurtje. Als je in de winter naar Australië gaat, moet je beslist gaan walvispotten. De bultruggen migreren langs de kust van Australië en je kunt ze op diverse plekken gaan bekijken. Dat is sowieso een ervaring die je niet wilt missen.

Plan je activiteiten

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om goed na te denken over de dingen die je wilt gaan doen. Beide landen hebben zoveel te bieden en als je vooraf geen goede planning maakt, wordt het heel lastig om alles te kunnen zien. Een leuke avontuurlijke reis naar Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder een vol schema met geweldige activiteiten. Je kan maanden doorbrengen in Nieuw-Zeeland en nog genoeg te doen hebben, maar om het even samen te vatten zijn er een aantal activiteiten die absoluut op je lijstje moeten staan. Te beginnen met hiken, er zijn zoveel mooie plekken om te zien en paden om te bewandelen. Te beginnen met de Tongariro Alpine Crossing, met vulkanische landschappen, blauwe kratermeren en een prachtig uitzicht op Mount Ngauruhoe. Abel landschappen van Milford Sound, zeilen in de Bay of Islands, wijnproeven in Marlborough, het kan allemaal in Nieuw-Zeeland. 

Hoe ga je de landen verkennen?

Als je naar Nieuw-Zeeland of Australië gaat, is het belangrijk om vooraf na te denken over de manier waarop je de landen gaat verkennen. Het gaat om een grote oppervlakte en grote afstanden die je moet leggen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke planning, maar het is altijd aan te raden om meerdere plekken te bezoeken als je er eenmaal bent. Vanuit Nederland is het best wel een flinke vliegreis, dus dan kun je het ook beter gelijk goed doen. Het makkelijkste is om een auto te huren bij aankomst. Zo kun je makkelijk van de ene plek naar de andere reizen en zo zie je ook nog wat van het land tijdens het rijden. Zorg in ieder geval dat je voldoende tijd hebt om de schoonheid van het land te kunnen ervaren, want hier wil je echt even bij stilstaan. En verder moet je vooral je eigen plan trekken en doen wat jij leuk vindt. Een persoonlijke samengestelde droomreis is altijd de beste keuze.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws