Zo helpt Kate prins George met zijn toetsen

De 10-jarige prins heeft een aantal belangrijke toetsen voor de boeg.

Je kunt dan wel opgroeien in een royal family, maar ook koninklijke kinderen ontkomen er niet aan op school: toetsen. Zo heeft prins George binnenkort ook een aantal belangrijke toetsen op de agenda staan. Gelukkig helpt mama Kate hem met de voorbereidingen.

Helpen met voorbereiden

Het is een belangrijke periode voor het oudste kind van prins William en prinses Kate. De 10-jarige prins George moet namelijk hard leren voor zijn toetsen. Dinsdag vertelde Kate tijdens een bezoek aan studenten in Cardiff dat ze haar zoon hiermee helpt. “Ik help George met de voorbereiding op zijn toetsen die eraan komen, dus ik weet hoe moeilijk wiskunde kan zijn”, vertelde de prinses van Wales aan zesdeklassers die zich voorbereidden op hun wiskunde A-niveau.

“George staat nog maar aan het begin van de toetsen”, vervolgt Kate. Toch is de jonge prins nu al snel zat van al dat leren. “Hij zegt: ‘Mama, ik word voortdurend getest'”, deelt de prinses. Ha!

Afwezig in Singapore

Vorige week werd al bekend dat Kate haar echtgenoot niet zal vergezellen tijdens de uitreiking van de Earthshot Prize. Prins William zal dus alleen naar Singapore moeten afreizen, terwijl Kate thuisblijft om prinsje George te helpen bij het leren voor zijn toetsen. De ceremonie voor de Earthshot Prize vindt plaats op 7 november en dat valt tegelijk met de week waarin George zijn toetsen heeft. Een logische reden dus, waarom Kate in het paleis achterblijft.

Welke toetsen heeft George?

De 10-jarige George zit nu in groep 6 van de Lambrook-school in Berkshire. Welke toetsen hij precies heeft, weten we niet. Maar de kans is groot dat hij binnenkort de toelatingsexamens zal afleggen voor een toekomstige privéschool. Er wordt gespeculeerd dat de jonge royal naar het Eton College gaat, net als zijn vader William, of naar de alma mater van zijn moeder, Marlborough College.

Omdat George particulier onderwijs krijgt, is het waarschijnlijk dat hij een ISEB Common Pre-test moet afleggen, die meestal wordt afgenomen als de leerling in groep 6 of 7 zit. Dat bestaat uit vier toetsen: wiskunde, Engels (lezen, begrip en grammatica), verbaal redeneren en non-verbaal redeneren. Daarvoor zal hij zo’n 2 uur en 15 minuten per toets hebben. Naar alle waarschijnlijkheid verandert hij pas op 13-jarige leeftijd van school, maar toelatingsexamens worden meestal drie jaar van tevoren afgelegd. Succes, George!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws