Maakt het leven mooier

Dit is Charles' en Camilla's planning tijdens hun staatsbezoek aan Kenia

De royals hebben in ieder geval geen tijd om stil te zitten!

Koning Charles en vrouwlief koningin Camilla zullen later deze maand naar Kenia afreizen voor een belangrijk staatsbezoek. Het bezoek staat gepland van 31 oktober tot 3 november en is bedoeld om de warme relatie tussen Kenia en het Verenigd Koninkrijk te vieren. Buckingham Palace heeft zojuist de planning vrijgegeven en het belooft een actief reisje te worden!

60 jaar onafhankelijkheid

Charlie heeft het bezoek perfect getimed, aangezien Kenia binnenkort viert dat het land 60 jaar onafhankelijk is. Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van het land, dus des te groter is de eer dat het Britste koningspaar hierbij betrokken mag zijn. Voor koning Charles staan mede daarom de onrechtvaardigheden waaronder het Keniaanse volk heeft geleden tijdens de Britse overheersing centraal. Dit zal zijn eerste staatsbezoek zijn als koning aan het land waarvan zijn moeder - wijlen Koningin Elizabeth - nog koningin is geweest.

Ontmoetingen

Tijdens het staatsbezoek van koning Charles en koningin Camilla aan Kenia, zullen de royals bij verschillende - belangrijke - mensen langs gaan. Obviously gaan ze op bezoek bij president Ruto en de first lady, maar ook andere leden van de Keniaanse regering, VN-personeel, CEO's, religieuze leiders, jongeren, toekomstige leiders en Keniaanse mariniers die trainen met het Britse Royal Marines worden niet vergeten door het koninklijke paar. Zo te horen mogen de twee hun sociale batterij wel even flink opladen voordat ze in het vliegtuig stappen!

Want naast deze bezoekjes zal de koning ook nog een evenement bijwonen ter ere van het leven en het werk van de overleden Nobelprijswinnares: professor Wangari Maathai. Maar Charlie hoeft hier gelukkig niet alleen te verschijnen, hij zal worden vergezeld door niemand minder dan Wangari's dochter: Wanjira Maathai.

Samenwerking

Ook zullen de o zo drukke koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk Nairobi City County, Mombasa County en omliggende gebieden bezoeken. Het doel van dit bezoek is om te laten zien hoe de twee landen samenwerken. Hierbij gaat het vooral om het bevorderen van wederzijdse welvaart en het aanpakken van klimaatverandering. Maar ook het bevorderen van kansen voor jongeren, werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling én het creëren van een stabielere en veiligere regio is belangrijk.

Samen zullen de koninklijke hoogheden een nieuw museum bezoeken dat is gewijd aan de geschiedenis van Kenia en een krans leggen bij het Graf van de Onbekende Soldaat in Uhuru Gardens. Ze zullen ook het terrein bezoeken waar de onafhankelijkheid van Kenia in 1963 werd uitgeroepen.

En, we zouden het bijna vergeten, maar natúúrlijk wordt in de drukke agenda - zoals bij elk staatsbezoek - een plekje vrijgehouden voor een glamoureus staatsbanket. Al met al dus een zéér drukke vier dagen voor de koning en koningin.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld