Massaal gespot: royals in ruitjes

De trend is door menig royal al omarmd.

Hoewel hoogheden zich natuurlijk aan de mode-etiquette dienen te houden, komen er óók in royal-land de nodige fashion-trends voorbij. Dit najaar spotten we dat het een print is die royals ineens massaal omarmen. Van prinses Victoria tot modekoning Felipe: iedereen met blauw bloed lijkt in de ban te zijn van ruitjes.

Onderscheidende kledingstijl

Ondanks het feit dat alle royals doorgaans gekleed gaan zoals het heurt volgens de koninklijke principes, weten zij zich vaak goed te onderscheiden met hun kledingstijl. Zo weten we dat koningin Máxima blij wordt van felle kleuren en excentrieke hoedjes, prinses Charlene haar hand niet omdraait voor de meest exclusieve designerlabels en koningin Letizia verzot is op sleehakken. Prinses Kate heeft op haar beurt matching pakken in haar hart gesloten, en ook de Oranje-zusjes zien we steeds meer hun eigen stijl ontwikkelen.

Toch komen er af en toe trends voorbij die élke royal wel ziet zitten. Als we kijken naar de meest recente looks van de hoogheden, zien we het ruitjes-dessin in overvloed voorbijkomen. Extra leuk: elke royal geeft een eigen draai aan de trend.

Compleet in pak

Een royal die de trend razendsnel heeft opgepikt, is prinses Victoria. Zij pakte het meteen groots aan en verscheen twee weken terug tijdens een werkbezoek in een compleet geruit pak van het Scandinavische merk By Malina. Vers geshopt? Welnee. De experts van Royal Fashion Police weten te melden dat de prinses het ensemble al een aantal keer eerder droeg, waaronder in januari van dit jaar. Een heuse trendsetter dus, die Vic.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Burgundy geruit

Ook onze eigen Máxima lijkt fan te zijn van de ruit. Zij combineerde voor een bezoek aan de Prix de Rome een geruite rok van Natan met accessoires in burgundy, onze favoriete herfstkleur.

Beeld: NL Beeld

Modekoppel

Maar wie echt de kroon spannen als het gaat om het stylen van ruitjes? Dat zijn koning Felipe en koningin Letizia. Het modieuze koningspaar verscheen onlangs op Tenerife in matchende outfits. Waar Letizia de trend verwerkte in een klassieke pantalon, kwam Felipe vorstelijk voor de dag in een donkerblauw colbert met ruitjesprint.

Beeld: NL Beeld

Het lijkt erop dat de ruitjesprint royal-land aan het veroveren is. Wij zijn benieuwd: zal modeprinses Kate de trend binnenkort ook oppikken?

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @kungahuset

Laatste nieuws