Courir vertelt: we worden steeds meer ‘M-M’: mode- én milieubewust

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat we zuinig moeten zijn op onze planeet; en dat in een tijd waarin uiterlijk en fashionability belangrijker zijn dan ooit. Gelukkig kunnen deze twee uitersten prima gecombineerd worden. Green Spirit vinden we tegenwoordig overal, ook in de modebranche en al helemaal bij Courir!

Verantwoorde mode

De mode-industrie is berucht om de negatieve impact op het milieu. Denk aan de enorme hoeveelheden water en chemicaliën die gebruikt worden bij het verven en behandelen van stoffen, maar ook aan de grote hoeveelheid afval die geproduceerd wordt bij het maken van kleding. Gelukkig zijn er steeds meer merken die hier verandering in willen brengen. Op de website van Courir vind je bijvoorbeeld sportkleding van A-merken in de sectie Green Spirit. Merken als Nike, Adidas, Uggs en Asics: grote namen die zich ervoor inzetten om hun ontwerpen meer verantwoord te maken. Denk aan vegan en/of gerecyclede materialen, bio-katoen en productie in een betrokken werkplaats, met ethische sociale praktijken.

Standaard

Anders shoppen

Naast het kiezen voor verantwoorde merken op Courir, kunnen we ook op andere manieren bijdragen aan een duurzame mode-industrie. Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen is minder kleding kopen. In plaats van steeds nieuwe items te kopen, kunnen we onze garderobe aanvullen met tweedehandskleding of lenen van vrienden. Ook het repareren en hergebruiken van kleding is belangrijk. Door een kapotte rits te laten vervangen of een oude trui om te toveren tot een nieuw item, verlengen we de levensduur van onze kledingstukken en verminderen we de vraag naar nieuwe producten.

Anders shoppen houdt in dat we meer bewust worden van de impact die ons koopgedrag heeft. Door andere keuzes te maken, dwing je de mode-industrie dit ook te doen. Het betekent dus niet dat je er in versleten kleren bij hoeft te lopen of in modellen die totaal uit de mode zijn. Wanneer we steeds kiezen voor producten die eerlijk en eco-vriendelijk zijn geproduceerd, zoals de Green Spirit artikelen van Courir, en de producten die dat niet zijn, links laten liggen, dwingen we de industrie om op deze methoden over te stappen. Het is een simpele kwestie van vraag en aanbod.

Duurzamer en ethischer

Iemand die houdt van nieuwe, trendy kleren en zichzelf als modebewust beschouwt, denkt misschien in zijn eentje niet veel te kunnen betekenen. Het tegendeel is waar! Want als consument hebben we juist enorm veel macht om positieve verandering in gang te zetten! Nog sterker, volgens Courir is deze beweging is dus al in gang gezet, zoals we zien bij grote merken. Door bewuste keuzes te maken bij het winkelen, heeft de consument de mode-industrie op de knieën gekregen. De trend om duurzamer en ethischer te produceren isdaarmee in gang gezet. Daarnaast kunnen we ook ons steentje bijdragen door bewust om te gaan met onze eigen kleding.

Begin bij jezelf Word ook ‘M-M’ – mode- én milieubewust! Verduurzaam je garderobe door jezelf goed te informeren over de impact van de mode-industrie en bewuste keuzes te maken bij het kopen en dragen van kleding. Kies voor Green Spirit items van Courir en bewijs dat mode en duurzaamheid hand in hand gaan!

Laatste nieuws