Royal fashion: zó geeft een bodysuit een chique look

Wij houden ervan!

Een fashiontip van Kate Middleton en Meghan Markle: dat wil natuurlijk iedereen. De royal schoonzusjes zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Ze weten hun fashionable en chique lookjes naar een hoger niveau te tillen met een stijlvolle bodysuit. Het klinkt wellicht als een onhandig kledingstuk, maar geloof ons: je wil niets liever in je eigen garderobe.

Bodysuit

Geen prinses kan tegenwoordig nog zonder een mooi pak. Ook Kate is een steeds groter liefhebber van een zakelijk maar fashionable pak. Haar kledingtip? Draag er een bodysuit onder.

Het lijkt alsof de prinses van Wales hierboven gewoon een blouse draagt, maar het gaat hier om een bodysuit. Een wijs besluit, want zo sluit haar top naadloos aan op haar pantalon. Geen kreukels of omhoog kruipende kleding, maar een heel net ingestopt overhemd. Ook komt met zo’n bodysuit je silhouet vaak beter uit de verf (want, geen loszittende stukken stof rondom de taille). Best handig!

Prinses Kate droeg dit ‘Cupro Shirt Bodysuit’ van Holland Cooper onder haar pak (€199). Beeld: Hollandcooper.com

Meghan is al langer fan

De hertogin van Sussex kent ook de kracht van de bodysuit. Vijf jaar geleden, toen ze het koninklijke toneel betrad, liet ze zich al regelmatig in bodysuit zien, veelal gepaard met nette pantalon of plooirok. Ook tijdens de Invictus Games in ons eigen landje, in Den Haag, stal Meghan de show met een chique bodysuit van het merk Khaite.

Meghan Markle tijdens de Invictus Games in Den Haag. Beeld: NL Beeld

Nóg een voordeel

Niet alleen zorgt een bodysuit voor een strakker silhouet, ook voorkom je er makkelijker opwaaiende rokken mee, zo weet etiquette-expert Myka Meier. Kate en Meghan dragen vaak bodysuits en andere kleding onder jurken en rokken, omdat stoffen daardoor statisch tegen elkaar blijven ‘plakken’. En dat zorgt er dus voor dat je rok bij een windvlaag niet unladylike opwaait. Allemaal aan de bodysuit!

Bron: Hello!, Harper’s Bazaar, Mama Mia, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws