Van Charlene tot Meghan: het witte powerpak

Stoer en stijlvol in smetteloos wit!

Een smetteloos wit pak is all you need om stijlvol en stoer voor de dag te komen, bewijzen deze koninklijke dames. Perfect voor de nazomergarderobe!

Strak in het powerpak

In de voorjaars/zomercollecties van 2022 waren witte pakken niet te missen. En nu de temperaturen weer geleidelijk dalen, houden wij de white power suit erin als een nazomerfavoriet. Je hebt maar één goed pak nodig om zonder al te veel moeite elegant voor de dag te komen. Steel de stijl van deze royal ladies.

Prinses Charlene

Een goed wit pak is tijdloos: prinses Charlene van Monaco stal er al in 2014 de show mee bij een tenniswedstrijd. Met een felle lippenstift geeft Hare Doorluchtigheid een touch of colour aan het geheel.

Prinses Charlene van Monaco bij de Tennis Monte-Carlo Sporting Club, april 2014. Beeld: BrunoPress

Hertogin Kate

O zo zomers!  De hertogin van Cambridge schitterde eerder deze maand in een sneeuwwit pak van Alexander McQueen.

De hertogin van Cambridge bij de Commonwealth Games, augustus 2022. Beeld: BrunoPress

Prinses Estelle

Ook de jongere royals omarmen het witte powerpak. Prinses Estelle van Zweden droeg er eentje op de portretfoto’s voor haar tiende verjaardag.

Estelle op haar tiende verjaardag, februari 2022. Beeld: Linda Broström/The Royal Court of Sweden

Koningin Máxima

Koningin Máxima bleek fan van het witte powerpak tijdens de zomerfotosessie van 2020. Helemaal wit-wit-wit blijft het niet, door de toevoeging van een cognackleurige ceintuur.

Zomerfotosessie 2020 bij Paleis Huis ten Bosch. Beeld: BrunoPress

Koningin Letizia

Een mooi contrast met alle zwarte pakken die koningin Letizia vaak om zich heen ziet! De Spaanse reina droeg haar witte powerpak eerder dit jaar tijdens het bezoek van First Lady Jill Biden.

Koningin Letizia van Spanje, juni 2022. Beeld: BrunoPress

Prinses Amalia

Helemaal hagelwit lijkt niet de stijl van prinses Amalia, maar ook dit streepjespak verdient een plekje in de lijst.

De prinsessen op Koningsdag 2022 in Maastricht. Beeld: BrunoPress

Hertogin Meghan

Last but not least, de look waarmee hertogin Meghan Den Haag veroverde tijdens de Invictus Games van april dit jaar. Kostte een lieve duit (ruim 3500 honderd euro), maar dan heb je wel hét Valentino-powerpak van het jaar.

Meghan aan de vooravond van de Invictus Games, april 2022. Beeld: BrunoPress

Waarom komt juist wit, symbolisch gezien de kleur van onschuld, zo krachtig over? “Het heeft per definitie iets gedurfds om één pure kleur te dragen,” schrijft Alice Newbold, moderedacteur van de Britse Vogue, in haar artikel A Bright White Power Suit Renaissance is Upon Us. “De kwestie of het helemaal smetteloos blijft of volledig geruïneerd wordt staat op het spel.” Vertrouwen dat alles goed komt heb je zeker nodig voor deze look. Eén ongelukje met een glas rode wijn en je witte powerpak is misschien voortaan een roze powerpak…

Bron: Vogue UK, Now to Love, Express, Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws