Bibi Breijman blikt terug op bewogen jaar: ‘In 2023 ben ik zelfverzekerder geworden’

'Ik kwam er dus achter dat ik erg weerbaar ben: als vrouw, maar vooral ook als moeder.'

Bibi Breijman heeft een bewogen jaar achter de rug. Maar naast een paar dieptepunten op privégebied, kende het jaar ook een heleboel hoogtepunten. Want ondanks alle ‘drama’ van de afgelopen tijd, zijn er ook veel mooie dingen op haar pad gekomen. Zo lanceerde Bibi haar debuutalbum én een autobiografisch dubbelboek.

Hoogtepunten

Een paar maanden geleden lanceerde Bibi haar eerste single ‘Toverdrank‘, een moment dat zij tot één van haar hoogtepunten van het afgelopen jaar benoemd. “Schrijven en muziek maken vind ik het leukste om te doen, daarmee hield ik mijn hoofd boven water”, aldus de muzikale beauty. Ze beschrijft het uitkomen van het nummer als ‘een ontlading van opgespaarde vreugde’. Maar daarnaast werkte het schrijven van zowel haar single als haar boek ook therapeutisch. “Alle pijn van me afschrijven en me bij het teruglezen realiseren dat die pijn eigenlijk erger was dan ik aanvankelijk dacht”, beseft ze zich.

Roddels

Tijdens dit helingsproces, kwam ze erachter dat ze weerbaarder is dan ze dacht. “Als vrouw, maar vooral ook als moeder. Ik sta voor mijn gezin, en weglopen was het makkelijkst geweest”, stelt ze. “Dat werd ook van me verwacht, door de maatschappij: je man gaat vreemd, dus je moet je spullen pakken en weg rennen. En als je dat niet doet, wordt er gezegd dat je over je heen laat lopen”, aldus de brunette.

Op de zogenoemde juice channels werd er volgens Bibi iets van haar gemaakt wat ze niet is. Dat ook Yvonne Coldeweijer, waarmee ze dacht goed bevriend te zijn, zich negatief over Bibi’s privésituatie uitlaat, heeft haar enorm gekwetst. “Dat was een ander leermoment: dat breken met een vriendin net zoveel pijn kan doen als het beëindigen van een liefdesrelatie”, concludeert ze.

Sterker dan ooit

Volgens Bibi zagen de juice channels niet in dat zij destijds haar eigen plan trok. “Het was mijn prioriteit om mezelf – die net bevallen was en nog met hechtingen in het kraambed lag – en ook mijn gezin staande te houden.” Nu, zo’n anderhalf jaar later, weet ze dat haar plan goed heeft uitgepakt. Ze is van mening dat alles wat ze met haar vriend Waylon heeft meegemaakt, hen sterker heeft gemaakt. “Dat kan ook bijna niet anders als je samen zoveel haat en shit over je heen krijgt”, voegt ze daar nog aan toe. Ook geeft ze aan dat ze zich ervan bewust is dat hij fouten heeft gemaakt én dat ze natúúrlijk boos is geweest. “Maar als je blijft hangen in het verleden, kom je nooit verder in het leven.” En zo is het maar net, Biebs!

Dit artikel komt uit de decembereditie van Beau Monde. Hierin vertelt Bibi over haar hoogtepunten van het afgelopen jaar, bespreekt ze wat ze geleerd heeft en blikt ze vooruit op 2024. Vanaf vandaag in de winkels!

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws