White ties & tiaras tijdens de jaarlijkse receptie op Buckingham Palace

Eén en al glitter en glamour!

Waar Kate ’s middags nog bij het Evelina kinderziekenhuis verscheen in een blauw broekpak, kon ze ’s avonds haar galajurk inclusief diadeem uit de kast trekken. Dinsdagavond organiseerden de Britse royals namelijk de jaarlijkse receptie voor het corps diplomatique. En daar komt natuurlijk een vrij specifieke dresscode bij kijken!

Poseren

De receptie wordt jaarlijks georganiseerd ter ere van het diplomatiek korps. Je kunt het dus zien als een soort koninklijk bedankje voor alle prominenten en functionarissen voor hun inzet over het jaar. Voordat de koninklijke familie haar gasten op Buckingham Palace ontving, werd er tijd vrijgemaakt voor een fotomoment. Voor een evenement van dit kaliber worden de meest feestelijke galajurken en de duurste diademen uit de gast getoverd, en de royals doen hier natuurlijk vrolijk aan mee. Kortom: het zou zonde zijn om dit niet op de gevoelige plaat vast te leggen, non?

Beeld: NL Beeld

Koninklijke kleedjes

Queen Camilla presenteerde zich weer vorstelijk als altijd in haar avondjurk in gebroken wit met gedetailleerd borduurwerk van Fiona Clare. Hierbij combineerde ze het welbekende Girls of Great Britain and Ireland-diadeem. Deze tiara kennen we natuurlijk doordat het door de jaren bekend is geworden als de favoriete tiara van wijlen Queen Elizabeth.

Beeld: NL Beeld

Dinsdagmiddag hulde de prinses van Wales zich in een prachtig donkerblauw pak van van Sarah Burton voor Alexander McQueen, voor een werkbezoek aan het Evelina kinderziekenhuis. ‘S avonds was het echter tijd voor een wat meer glamoureuze look. Ze koos voor een elegante, roze glitterjurk van Jenny Packham, die we natuurlijk kennen van haar verschijning bij de Jordaanse royal wedding eerder dit jaar, én foto’s ter gelegenheid van haar 50e verjaardag. Op haar hoofd pronkte de Lover’s knot tiara welke, zoals we allemaal weten, groot favoriet is van de prinses. De heren droegen een chique, zwarte smoking en combineerden hierbij de klassieke witte strik.

Beeld: NL Beeld

Royal duties

En zoals het er vaak aan toe gaat op officiële koninklijke momenten als deze werden er handen geschud…

Beeld: NL Beeld

…werd er gekletst…

Beeld: NL Beeld

…en entertainde de o zo prachtige Kate de gasten zonder enige moeite.

Beeld: NL Beeld

Endgame

De gezamenlijke koninklijke vertoning van het viertal kan worden beschouwd als een teken van solidariteit wat betreft de ophef rondom het boek Endgame van Omid Scobie. Nadat bleek dat de Nederlandse vertaling van het boek de naam bevatte van het royal family-lid dat vragen stelde over de huidskleur van baby Archie, kon het Britse koningshuis namelijk op bakken met kritiek rekenen.

In de Engelstalige versie van het boek blijft dit detail verborgen. Maar op de één of andere manier wijkt de Nederlandse vertaling hierin flink af van het origineel. In een tweet van royaltyverslaggever Rick Evers, die een persexemplaar van het boek mocht lezen, valt precies te zien wie er nu precies vragen had gesteld over de huidskleur van Archie. Op pagina 128 van het boek staat duidelijk geschreven: “Maar in die privébrieven werd een identiteit prijsgegeven en bevestigd: Charles.” Oei!

Bron: Daily Mail, Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws