Prinses Kate pakt uit voor Kerstmis

Kerstkaartjes, kerstmissen, en kerstfoto's!

Heel gestaag gaan we richting het jaareinde, en dat betekent dat het tijd is om de kerstboom op te tuigen, gezellig samen liedjes te zingen, heel saamhorig tijd door te brengen met je dierbaren, én gezellige familiefoto’s te maken. Dat lieten de Windsors afgelopen weekend wel blijken met het feestelijke Together at Christmas-evenement onder leiding van prinses Kate!

Kerst-mis

Voor het derde jaar op rij hostte Kate dit jaar ‘haar’ Together at Christmas-dienst. Een muzikale bedoening met allerlei bekende artiesten die de revue passeren, waar Kate de afgelopen jaren bewees ook zélf een leuk deuntje te kunnen spelen.

Maar uiteindelijk gaat het om het gevoel van samenkomen en gezelligheid, en zodoende waren er volop royals aanwezig in de Westminster Abbey afgelopen weekend! Wat vooral opviel? Vooral de jongere generaties waren bijzonder goed vertegenwoordigd!

Koninklijke kroost

In de aankondiging van het evenement lieten de Waleses al weten dat de dienst dit jaar in samenwerking met de Royal Foundation Centre for Early Childhood werd georganiseerd. Wellicht zal er dan ook in de uitnodigingen gestaan hebben dat de genodigden vooral hun kids mee moesten nemen. En zo geschiedde!

Zo lieten Peter Phillips en Zara Tindall hun echtgenoten thuis, en gingen zij met Peters dochters, Savannah en Isla Phillips, op stap.

Beeld: NL Beeld

Prinses Beatrice nam op haar beurt zowel manlief, Edo Mapelli Mozzi, als stiefzoontje Christopher Woolf mee naar de dienst.

Beeld: NL Beeld

Met Christopher aan de arm en manlief een paar passen erachter: het is wel duidelijk voor wie de spotlight bedoeld is!

Ook was dit keer de volledige Wales-familie van de partij: na twee jaar zonder, mocht ook zoontje Louis dit keer met z’n grote broer en zus mee naar het muzikale event. In tegenstelling tot z’n prins George en prinses Charlotte, kreeg het vrolijke prinsje in eerste instantie geen kaars in handen.

“Char, mag ik jouw kaarsje?” (Beeld: NL Beeld)
“Of de jouwe dan pap?” (Beeld: NL Beeld)
Missie geslaagd! (Beeld: NL Beeld)

Dit keer geen gekke bekken of energie dansmoves van de piepjonge prins, maar een brave jongeman op een gezellig avondje uit met zijn ouders.

Royal fashion-festijn

Natuurlijk waren er ook nog een hoop andere Windsors aanwezig, en keken we onze ogen uit bij alle royal fashion-momentjes van de avond. In tegenstelling tot vorig jaar, toen bijna alle Windsors heel saamhorig in dezelfde kleuren kwamen opdagen (een kleine show of unity richting prins Harry, meenden de experts destijds), ging dit jaar iedereen z’n eigen feestelijke gang.

Zo droeg prinses Eugenie een glitterende zwarte manel met een set matchende Aquazzura-laarzen en een Aspinal of London-tasje.

Eugenie
Beeld: NL Beeld

Zus Beatrice ging op haar beurt gekleed in een prachtige robe manteau van Beulah London, een merk dat natuurlijk ontzettend veel royal afnemers kent. Maar mocht je je willen laten inspireren door de stijlvolle Yorkse dame: haar Zara-hakjes zijn in dit geval een lekker budgetproof keuze!

Ook hertogin Sophie ging voor blauw, maar koos voor een licht ensemble met een witte ME+EM-japon en een custom lichtblauwe Suzannah London-jas. Deze combineerde zij met een set cognac-bruine Gianvito Rossi-laarzen en een Isabel Marant-tas. Een tikje business casual naar onze smaak voor zo’n feestelijk evenement, maar dat de hertogin van Edinburgh straalt, kunnen we niet ontkennen.

Beeld: NL Beeld

En dan is er natuurlijk de Princess of Wales herself. Kate koos na twee jaren in rode japonnetjes dit keer voor en heel andere outfit: een hagelwitte combinatie van witte items! UFO No More weet onder meer te melden dat de hoogheid een Chris Kerr-jas droeg, met een Kiltane-trui en een Holland Cooper-pantalon. Uiteraard mochten een setje lichte Gianvito Rossi’s niet ontbreken bij de outfit, en stemde ze zelfs haar Strathberry-tas en Van Cleef & Arpels-juwelen af op de winters witte outfit. Om door een ringetje te halen!

Beeld: NL Beeld

(Kerst)sterretjes

Naast de royals en hun kroost, werden er ook volop gezondheidsexperts, peuterleidsters, verloskundigen, en specialisten op het gebied van jonge kinderen uitgenodigd voor de bijzondere avond. Zij konden met z’n allen genieten van optredens van Beverley Knight, Adam Lambert, Jacob Collier, Freya Ridings, en James Bay.

Hoe dan ook een bijzonder geslaagde avond!

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws