Deze korte kapsels passen het beste bij jouw gezichtsvorm

Voor iedereen is er een geschikte bob.

Of het nu door een intense break-up is of omdat er een nieuw seizoen is aangebroken: soms is het gewoon tijd voor een nieuw, kort kapsel. Maar voordat je de schaar in je lokken zet, is het wel fijn om te weten of een bepaalde haarstijl bij je gezicht past. Haarstylist Justin Hickox vertelt precies welke korte kapsels jouw gezicht het meest doen stralen.

1. Rond gezicht: de lob

Beeld: NL Beeld

Bij een rond gezicht kun je het beste gaan voor een lob: een lange bob. Celebrities als Selena Gomez en Zendaya deden het al voor. Volgens Justin Hickox werkt een lob minder goed voor langwerpige gezichten, want “als je een langer gezicht hebt, kan dit vanwege de werkelijke lengte van een lob de neiging hebben om je gezicht nog langer te maken.” Let wel: om de lob zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen, is een volle haardos essentieel. Als je dus niet elke dag in de weer wil met volume creërende producten, kun je bij fijn, dun haar deze haartrend beter overslaan.

2. Langwerpig gezicht: bob op kinlengte

Een bob op kinlengte werkt het beste bij een lang gezicht. “Het heeft de neiging om je gezicht wat voller te doen lijken”, vertelt Hickox. Het zelfde geldt voor je lokken: als je fijner haar hebt, kan het er in deze cut juist dikker uitzien.

3. Ovaal gezicht: gratuated bob

De gratuated bob heeft geen specifieke lengte, maar kenmerkt zich vooral door de manier waarop hij gelaagd is. Achter op het hoofd is de bob hier kort, en hoe verder naar voren, hoe langer de lokken worden. Dit kapsel werkt volgens Hickox het beste bij een ovaal gezicht, omdat het het gezicht optisch wat ‘optilt’.

Alle gezichtsvormen: bob op één lengte

Beeld: NL Beeld

Als je een korter kapsel wil proberen, maar niet al te gek wil doen met laagjes, is de bob op één lengte een goede optie. Het goede nieuws is dat dit kapsel bij alle gezichtsvormen past. Qua haartype is de bob het meest geschikt voor dames met gemiddeld tot dun haar. Volgens Hickox kunnen krullenbollen juist beter voor een bob met laagjes kiezen.

Bron: She Finds | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws