Kim Feenstra: ‘Ik heb wel eens strakker in mijn lijf gezeten, maar nu ben ik tevreden’

'Ik leefde een paar maanden op Nutella, bananen en noedelsoep'

Kim Feenstra begint 2024 helemaal happy & healthy, met zichzelf, haar lijf en met hoe ze nu in het leven staat. In Beau Monde vertelt het model over de onzekerheden die in haar carrière tegenkwam én hoe ze tegenwoordig met haar lichaam omgaat.

Heroin chic

Kim kreeg zelf al op jonge leeftijd met onzekerheden te maken. “Als model – ik zit twintig jaar in dit vak – is er vaak iets ‘mis’: dan was ik te lang of te klein, te dik of te dun, met te blond of te donker haar… Op mijn negentiende verhuisde ik voor een jaar naar Parijs, waar mijn bureau zat. Ik werd meteen in het diepe gegooid.” In die tijd heeft ze veel afwijzingen gekregen. “Klanten gingen twintig jaar geleden voor dun, dunner, dunst. Die heroin chic look van Kate Moss was nog hot“, vertelt ze. “Als model moest je aan die eisen voldoen, met een heupomvang van 88 centimeter. Kwam ik aan met 91… Voor nu is dat heel slank, maar destijds werd dat gezien als te dik.”

Leven op Nutella en noedelsoep

“Ik ben niet bewust minder gaan eten, maar dat gebeurde wel”, gaat Kim verder. “Ik verdiende nog weinig en had geen ouders die me financieel iets konden toestoppen. Dus ik kreeg pocket money van mijn bureau: vijftig euro per week. Daar moest ik mijn Parijse metro-kaart van betalen om van de ene naar de andere casting te reizen, en een telefoonkaart”, vertelt het model. “Per week hield ik misschien tien euro over om van te eten. Ik leefde een paar maanden op Nutella, bananen en noedelsoep. Ik kan er nu wel om lachen: het was heftig, maar ik heb mezelf en anderen bewezen dat ik het dankzij hard werken – en mijn olifantenhuid – wel gered heb”, aldus Kim.

Spannend geheimpje

Inmiddels is Kim ook moeder, van haar 3-jarige zoontje Brooklyn. “Het moederschap heeft me zelfverzekerder gemaakt. Ik maakte me totaal niet druk over extra kilo’s of mijn postpartum lichaam. Integendeel, ik was zo dankbaar dat ik – na een IVF-traject – een zwangerschap mocht meemaken. En ik vond mijn groeiende lichaam zo prachtig dat ik mijn buik na de bevalling zelfs miste”, vertelt ze. Nu sport ze drie tot vier keer per week. “Om in beweging te zijn, maar ook om mentaal fit te blijven. Voor mij gaat het echt om die combinatie, en niet per se om het zogenaamde perfecte lichaam.”

“Ja, ik heb wel eens strakker in mijn lijf gezeten, maar ik ben op dit moment tevreden”, stelt Kim. “Ook over mijn gezicht, vrij van botox en fillers. Die tasten vaak de authenticiteit van een gezicht aan en als model wil ik dat niet”, legt ze uit. “Wel ga ik maandelijks naar de schoonheidsspecialiste, neem ik veel water en collageenpoeder en zweer ik bij peelings en bindweefselmassages. Heerlijke selfcare is dat.” En zo denkt ze ook over het dragen van lingerie. “Ja, ook op zomaar een dinsdag onder mijn grijze joggingpak. Ik draag lingerie namelijk in de eerste plaats voor mezelf, als een spannend geheimpje…”

Het volledige interview met Kim lees je in de nieuwste Beau Monde. Daarin vertellen ook Djamila Celina en Eva Simons hoe zij het nieuwe jaar happy & healthy beginnen. Vanaf morgen in de winkel!

Tekst: Agnes Hofman | NL Beeld 

Laatste nieuws