De kijktips van Beau Monde

Zet de popcorn maar klaar!

Of je nu nog net een laatste glaasje bubbels hebt weggewerkt of al enthousiast in de sportschool aan je goede voornemens bent begonnen: de eerste week van 2024 zit er weer op! Om het jaar rustig te beginnen zetten we dit keer geen eindeloze feesten en activiteiten op een rijtje, maar de állerleukste kijktips om voor thuis te blijven. Enjoy!

Insidious: The Red Door – 6 januari – Netflix

Nu de dagen kort en de nachten lang zijn, is dit natuurlijk hét moment om eens lekker op de bank weg te kruipen met een griezelfilm. Vanaf dit weekend kun je daarom gruwelijk genieten met het vijfde en laatste deel van de Insidious-filmserie.

In dit slothoofdstuk van de horror-franchise moeten karakters Josh (Patrick Wilson) en Dalton Lambert (Ty Wilkins) het nog eens opnemen tegen hun demonen en de duistere geschiedenis van hun familie onder ogen zien.

Insidious: The Red Door is vanaf 6 januari te zien bij Netflix.

Cristóbal Balenciaga – 19 januari – Disney+

In het allereerste Spaanstalige historische drama van Disney+ staat niemand minder dan Cristóbal Balenciaga centraal – een rol die door de Spaanse acteur Alberto San Juan voor zijn rekening wordt genomen. De serie begint op het moment van Balenciaga’s eerste Parijse couture-collectie in 1937. Hoewel hij in thuisland Spanje hoge ogen gooide met zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, hebben zijn ontwerpen in het Parijs van Chanel, Dior, en Givenchy minder succes.

De serie zit bomvol bekende gezichten: zo speelt actrice Belén Cuesta de latere koningin van België, Fabiola de Mora y Aragón, en passeren onder meer Coco Chanel (gespeeld door Anouk Grinberg), Christian Dior (Patrie Thibaud) en Audrey Hepburn (Anna-Victoire Olivier) de revue.

Het eerste seizoen van Cristóbal Balenciaga telt zes afleveringen en is vanaf 19 januari te zien bij Disney+.

No Hard Feelings – 18 januari – Netflix

Je kent het vast wel: je kroost groeit op, moet langzaamaan op eigen benen staan, maarre…ze weten zich nog niet écht los te pulken van de bank, en qua levenservaring valt er nog het één en ander af te strepen. De ouders van Percy, gespeeld door Andrew Barth Feldman, kunnen erover meepraten. Laird (Matthew Broderick) en Allison (Laura Benanti) zijn een stel helikopterouders eerste klas, en plaatsen daarom een advertentie: of er alsjebliéft iemand hun zoon wil daten – voor een royale vergoeding, uiteraard.

De jonge Maddie (Jennifer Lawrence) werkt als Uber-chauffeur, maar komt flink in de problemen wanneer haar auto wordt weggesleept. Wanneer zij de advertentie ziet, lijkt het een match made in heaven. Met haar goede looks en zelfverzekerde persoonlijkheid denkt ze dat ze Percy binnen no-time weet in te pakken, maar dat verloopt toch allemaal net even anders.

No Hard Feelings is vanaf 18 januari te zien op Netflix.

Klassiekers

Ook zijn er per 1 januari natuurlijk weer heel wat klassieke filmtoppers op de streaming-diensten verschenen. Zo heeft Prime Video onder meer de romantische komedie Four Weddings and a Funeral en de hits Groundhog Day aan z’n aanbod toegevoegd. Op Videoland kun je vanaf nu genieten van Quentin Tarantino‘s Reservoir Dogs, en de heerlijke Bohemian Rhapsody, die natuurlijk draait om de band Queen – met Rami Malek in de hoofdrol van Freddy Mercury.

Liever wegzwijmelen bij een goede dosis historische romantiek? Dan zit je goed op SkyShowtime, want daar is nu de film Anna Karenina (met hoofdrollen voor Keira Knightley, Jude Law en Aaron Taylor-Johnson) te zien.

Kortom: genoeg leuks om je mee te vermaken tussen al je grootse plannen en goede voornemens door!

Bron: FilmVandaag | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws