Koning Charles wordt gegijzeld in het nieuwe boek van Camilla’s boekenclub

Een opvallende keuze van de koningin...

Koningin Camilla heeft het boek The Lord’s Day van Michael Dobbs uitgekozen om te lezen met haar eigen boekenclub. En dat is een opvallende keuze: in het boek wordt namelijk niemand minder dan haar eigen man Charles gegijzeld. Uhm… wat wil je hiermee zeggen, Camilla?

Reading Room

In 2021 richtte Camilla haar boekenclub, The Queen’s Reading Room op. Met deze liefdadigheidsinstelling wil zij lezen stimuleren, en meer mensen helpen om leuke boeken te ontdekken. Hare Majesteit kiest elk kwartaal vier van haar favoriete boeken uit, en nodigt iedereen uit om deze boeken ook te gaan lezen.

En, bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook weer nieuwe aanraders. Voor het dertiende seizoen van haar boekenclub koos Camilla onder andere voor een nogal opvallende thriller, die voor haar wel érg dichtbij moet komen.

The Lord’s Day

Eén van de aangeraden boeken, The Lord’s Day, heeft namelijk niemand minder dan haar eigen man Charles in de hoofdrol. In dit boek zorgt een inbreuk op de beveiliging ervoor dat Charles samen met wijlen koningin Elizabeth gegijzeld wordt tijdens de Staatsopening van het Parlement.

Even voor de duidelijkheid: het boek is uiteraard compleet fictie. Maar, het deed wel wat stof opwaaien tijdens de publicatie in 2007. Dat blijkt achteraf dus nergens voor nodig, aangezien het boek zelfs in koninklijke kringen een favoriet is!

Auteur Michael Dobbs vertelt aan The Telegraph hoe blij hij is met Camilla’s keuze: “Het laat echt zien hoe inclusief en open-minded ze is. Dit is geen kieskeurige en traditionele koningin, maar iemand die haar ogen gericht heeft op de moderne wereld.”

Reading Room Podcast

The Reading Room begon tijdens de pandemie als een boekenclub op Instagram, die Camilla speciaal opzette voor liefhebbers van literatuur. Dit bleek een succes te zijn, en eind vorig jaar kondigde de koningin zelfs een bijpassende podcast aan!


In een fragment uit de podcast is te horen hoe Camilla over haar eigen liefde voor boeken vertelt. Welk boek ze het liefste aan haar kleinkinderen voorleest? Harry Potter! Ze geeft aan ‘hopeloos’ te zijn in het imiteren van stemmetjes tijdens het voorlezen, maar voegt daar lachend aan toe: “mijn man is daar geweldig in, hij kan alle stemmen nadoen.” Koning Charles die Harry Potter-stemmen imiteert? Dat willen wij stiekem wel horen!

Bron: The Mirror, Instagram @thequeensreadingroom | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws