In de voetsporen van Wim-Lex: koningin Camilla lanceert eigen podcast

Zou ze hebben afgekeken bij haar collega-vorst?

Koningin Camilla begint 2024 met een primeur: begin januari treedt zij in de voetsporen van collega-vorst Willem-Alexander, en neemt zij plaats achter de microfoon voor haar eigen podcast The Queen’s Reading Room.

Persoonlijk tintje

Anno 2023 is het voor royals niet meer ‘cool’ om je immer mysterieus achter de paleismuren te begeven. Sterker nog, je hoort er eigenlijk niet meer bij als je je niet van je persoonlijke kant laat zien. Ook koningin Camilla moet die trend hebben meegekregen, want op Instagram is te lezen dat zij binnenkort haar eigen podcast lanceert.

The Queen’s Reading Room

“We zijn verheugd om de The Queen’s Reading Room aan te kondigen!”, luidt het bericht op Instagram. “Onze gloednieuwe podcast is een plek voor boekenliefhebbers – en diegenen die graag iets meer van literatuur willen houden – om zich te laten inspireren door de boeken van wereldwijde literaire helden. Auteurs van over de hele wereld hebben hun eigen literaire schatten met ons gedeeld; onthullen hun favoriete schrijvers, meest dierbare boeken en vroegste leesherinneringen.”

Klinkt allemaal interessant natuurlijk, maar wat is daarin de rol van The Queen? Nou, het lijkt erop dat Hare Majesteit zelf de rol van interviewer vervult. Camilla heeft kennelijk wat tijd over het komende jaar, en vult die in door bekende schrijvers aan de tand te voelen over hun favorieten op literair gebied. Ze treedt ermee in de voetsporen van onze eigen koning, al moeten we zeggen dat het toch een tikje veiliger is dan de podcast van Wim-Lex. Waar Camilla (voor een keer) anderen in de spotlights zet, was het bij Door de ogen van de Koning Wim-Lex zélf die over zijn privéleven vertelde.

Afijn: mocht je dus zin hebben in wat literair gekeuvel door de koningin en haar gasten, neem dan op 8 januari een kijkje op je favoriete podcast-app. Vanaf die datum kun je luisteren naar The Queen’s Reading Room.

Bron: Royal Central, Instagram @thequeensreadingroom | Beeld: NL Beeld, Instagram @thequeensreadingroom

Laatste nieuws