Om deze reden is kerst voor Camilla dit jaar extra bijzonder

De koningin kan Kerstmis eindelijk weer met haar dierbaren vieren.

Hoewel Camilla zich inmiddels al een hele tijd lid van the royal family mag noemen, heeft zij het de afgelopen jaren niet altijd voor het zeggen gehad wat betreft de feestdagen. Tijdens kerst was haar familie niet welkom binnen de paleismuren, maar gelukkig voor de koningin komt daar dit jaar verandering in.

Niet welkom

De feestdagen worden door de Britse royals ieder jaar aangegrepen als een gelegenheid om met z’n allen een gezellige tijd te beleven. Althans, met z’n allen: er werd de afgelopen jaren behoorlijk onderscheid gemaakt tussen wie er wel en niet welkom was bij de royal kerstviering. Zo ontbraken de kinderen en kleinkinderen van Camilla elk jaar weer op de gastenlijst.

Kersttraditie

Onderdeel van de kersttraditie is bij de Britse royals altijd om samen naar de St. Mary Magdalene-kerk lopen voor een dienst op eerste kerstdag. Vervolgens staat er een lunch voor hen klaar in het Sandringham House. Deze traditie vindt inmiddels al tientallen jaren plaats, en werd altijd georganiseerd door wijlen Queen Elizabeth. Dit jaar ziet het er echter heel anders uit: Camilla lijkt het stokje van haar schoonmoeder te hebben overgedragen. En van dat feit maakt ze naar verluidt meteen gebruik om de gastenlijst eens onder handen te nemen.

“De gastenlijst voor de feestelijke lunch in het Sandringham House ondergaat een radicale verandering en zal veel leden van de familie van koningin Camilla bevatten”, zegt een bron tegen The New York Post. Er zijn behoorlijk wat genodigden aan de lijst toegevoegd: zo staan haar kinderen Tom Parker Bowles en Laura Lopes er voor het eerst op, en zijn ook kleinkinderen Lola, Eliza, Freddy, Louis en Gus welkom bij de lunch.

Stokje overgenomen

Hiermee lijkt de verwachting van royalty watcher Ingrid Seward uit te komen. Zij voorspelde onlangs dat Camilla na de dood van Elizabeth nog wel eens een grote rol kon gaan spelen in de organisatie van de royal kerstactiviteiten. “Camilla zal een echte aanwezigheid zijn en Charles gaat zijn eerste kerst dus niet alleen organiseren”, zei zij toen tegen People.

Afijn, Camilla heeft dus de touwtjes in handen deze kerst, en dat zij de feestdagen eindelijk weer mag vieren met haar dierbaren moet een ongelooflijk fijn gevoel zijn. Wij kijken nu al uit naar de verschijning van de kerstkaart!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws