Deze cadeaus kocht Meghan tijdens haar laatste kerst voor de royals

Eum, wat?

Wij zijn dol op kerst bij de royals, al is het alleen maar omdat er vaak wel een traditie achter schuilt. Hoe zit het bijvoorbeeld met cadeaus? Ook daar zijn natuurlijk de nodige etiquettes voor, en dat heeft natuurlijk niet iedereen meteen door – of toch wel? 

Kerst bij de royal family

Het is al een tijd geleden dat Harry en Meghan aanwezig waren bij de kerstvieringen van de royal family. De laatste keer was in 2018, toen ze nog actieve leden waren van de firm. Hoewel we dolblij zijn met de wandeling die ze maken, zijn we ook benieuwd wat er daarbinnen afspeelt. En laat HLN daar nu nieuwe details over hebben.

Royalty-deskundige Omid Scobie weet volgens HLN dan ook wat voor cadeautjes Meghan destijds voor de koninklijke familie kocht. Nu is het perfecte cadeau voor je schoonfamilie al een hele stressvolle taak, maar vooral als je schoonfamilie de royal family is. Fijne bijkomstigheid: de royal familie koopt geen grote, dure cadeaus voor elkaar. Zo zegt Scobie: “Ze hebben een bijzondere traditie: het kopen van ludieke, kleine items.” Zo gaf prins Harry ooit een douchemuts aan de Queen, met het opschrift ‘Ain’t life a b**tch?’ Hier kon de Queen toen erg hard om lachen – wat we uiteraard graag hadden willen zien.

Ludieke cadeaus

Voor prins Harry was het dan misschien easy peasy om een leuk cadeau te vinden, Meghan zou er veel meer moeite mee hebben gehad. Uiteindelijk was het haar gelukt, en wist ze te scoren met enkele pakjes. Zo gaf ze prins William een lepel met het opschrift ‘cereal killer’, een woordspeling op ‘seriemoordenaar’ en ontbijtgranen’. En voor de Queen, en eigenlijk voor haar Corgi’s, kocht ze een zingende, pluche hamster. “Ze waren er meteen mee aan de haal”, vertelt Cobie.

De laatste kerst op Sandringham voor Harry en Meghan, in 2018. Beeld: Brunopress

Dit was overigens meteen de laatste keer dat Harry en Meghan met de royal family kerst vierde. In 2019 maakte een woordvoerder bekend dat ze ‘privéplannen hadden voor kerstmis. In 2020 stapte het koppel uit de monarchie en vieren ze sindsdien de kerst onder de California sun, samen met Archie en Lilibet.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws