Doodeng: gewapende man die met Noorse prinses wilde trouwen opgepakt

De man was al bekend bij politie.

Het leven van een royal is echt niet altijd makkelijk. Zéker niet wanneer je leven in gevaar komt. In 2022 overkwam het natuurlijk onze eigen Amalia, waarna zij noodgedwongen haar studentenleven in Amsterdam moest opgeven. Maar ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra krijgt nu te maken met een enge situatie. Afgelopen week werd een zwaar gewapende man opgepakt, die naar eigen zeggen met de prinses wilde trouwen.

Illegale vuurwapens

De man, een Amerikaan van in de veertig, werd afgelopen week gearresteerd op de luchthaven van Oslo. Hij had meerdere illegale vuurwapens meegenomen waarvoor hij geen vergunning had. In totaal had de man 250 kilo bagage bij zich, verdeeld over 17 pakketten. Zijn plan zou zijn geweest om een ​​tijdje in Noorwegen te gaan wonen.

Maar wapens waren niet het enige dat de politie in zijn bagage vond: hij had ook een notitieboekje bij zich, met namen en adressen van verschillende leden van de Noorse koninklijke familie. Dat voorspelt al weinig goeds natuurlijk…

Trouwen met Ingrid Alexandra

Onderzoek wees uit dat de man met een specifieke reden naar Noorwegen was gekomen. In het politieverhoor gaf de man namelijk toe dat hij wilde trouwen met de negentienjarige prinses Ingrid Alexandra.

Tijdens een eerste zitting werd besloten dat de man vier weken in voorlopige hechtenis gaat. “De connectie van de verdachte met Noorwegen en het doel van zijn verblijf lijken onder meer sterk gericht te zijn op de Noorse koninklijke familie en vooral op prinses Ingrid Alexandra – met wie hij volgens zijn politieverklaring wil trouwen”, aldus de uitspraak.

Uit de uitspraak van de rechter blijkt verder dat de man geen onbekende was voor politie en Justitie. Zo zou hij in 2021 ook al het land uitgezet zijn, nadat hij verschillende keren gespot werd bij het koninklijk paleis én bij Skaugum, de officiële residentie van het kroonprinselijk paar.

Het Noorse hof wil geen commentaar geven op de zaak, en verwijst naar de politie voor vragen die verband houden met de veiligheid van de koninklijke familie.

Dreigementen Amalia

Wij krijgen bij het lezen van deze berichtgeving toch een beetje een déjà vu naar de situatie rondom onze eigen Amalia. Het kan je destijds bijna niet ontgaan zijn: wat een zorgeloze studententijd had moeten worden voor de Prinses van Oranje, pakte bijzonder anders uit.

Vanwege zware bedreigingen vanuit de georganiseerde misdaad moest zij haar plekje in haar Amsterdamse studentenhuis opgeven, en gewoon weer thuis gaan wonen. Sindsdien staat ze onder zware beveiliging. Laten we hopen dat dit Ingrid Alexandra bespaard mag blijven…

Bron: Verdens Gang, TV 2 | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws