Klaar met je pony? Zo zorg je ervoor dat hij mooi uitgroeit

Handige tips voor een prachtige coupe!

Prinses Sofia van Zweden bewees in 2022 dat een pony geweldig kan staan, maar dan moet je er wel de juiste hoofdvorm voor hebben. Een pony is bovendien niet altijd praktisch, en heeft veel onderhoud nodig. Heb jij spijt van je pony, en wil je deze graag laten uitgroeien? Met déze tips zorg je ervoor dat dit proces soepel verloopt.

1. Houd je haar gezond

De number one tip om je pony mooi te laten uitgroeien, is om je haar gezond te houden. Gezond haar groeit sneller en is sterker, terwijl ongezond haar sneller afbreekt. Wil je dus stralende, healthy lokken, dan is het zaak om je lokken eens in de zoveel tijd goed te verwennen. Dat doe je thuis door bijvoorbeeld wekelijks een voedend haarmasker te gebruiken. En natuurlijk hoeft het niet elke week, maar een behandeling door een haarsalon is zo af en toe wel aan te raden, zeker als je hebt gekozen voor een pony. Professionals weten immers precies wat jouw haar nodig heeft en kunnen je lokken op de juiste manier verzorgen.

2. Laat je pony in het midden knippen

Dit klinkt natuurlijk tegenstrijdig: het knippen van je pony terwijl je die juist net wilt laten uitgroeien. Toch kan het knippen van je bangs er juist voor zorgen dat je haar sneller groeit. Maar let op: ga niet zelf met je keukenschaar aan de slag. Laat een professional je pony uitdunnen, zodat de pony wat lichter valt en lijkt op een curtain bang. Je weet wel, die lokken die mevrouw Lopez langs haar gezicht draagt. Chic!

3. Laat je voorste plukken in laagjes knippen

Als je pony al iets langer is, raadt Washingtonse haarstylist Susan Williams aan om je voorste plukken in laagjes te laten knippen. Op deze manier gaat je pony naadloos over in de rest van je haar. Daarnaast krijg je zo meer volume in je haar, wat key is om je pony er goed uit te laten zien terwijl je deze laat uitgroeien.

4. Geef je haar wat textuur

Ben je nog niet helemaal tevreden met je nieuwe look? Geef je lokken en je pony dan wat textuur met een droogshampoo of een texturizing spray. Op deze manier krijg je meer volume en past je pony beter bij de rest van je haar.

5. Draag je haar naar achteren

Vind je die look van de langharige teckel toch niet meer zo cool? Dan kun je je korte lokken natuurlijk altijd naar achteren dragen. Denk bijvoorbeeld aan een vlecht of een strakke paardenstaart (met een flinke hoeveelheid gel uiteraard). En vergeet zeker niet een paar extra haarspeldjes aan te schaffen, want die ga je goed kunnen gebruiken!

6. Geef je pony meer volume

We hebben het al eerder gezegd, maar we zeggen het nog maar eens: volume is key. Heeft je pony een onhandige lengte? Door je voorste lokken meer body en textuur te geven, worden ze boven het wenkbrauwbot getild, waardoor de lengte behouden blijft. Hoe je dat doet? Met een goede föhn, natuurlijk! Investeer in een goede föhnborstel. en föhn je pony in tegenovergestelde richting voor extra volume. Hello, volle haardos!

Bron: Grazia, Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws