Zien: koning Frederik en koningin Mary onthullen nieuwe familieportretten

Wát een mooie familie!

Frederik en Mary mogen zich pas een paar dagen koning en koningin van Denemarken noemen. Maar, bij een nieuw koningspaar horen natuurlijk ook nieuwe portretten! Vandaag trakteerden Frederik en Mary ons op een paar officiële foto’s van zichzelf en de kinderen.

Kersvers koningspaar

Op de foto’s, gepubliceerd door het Deense koningshuis, zien we het koningspaar poseren met de kinderen, kroonprins Frederik, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine. En dat ziet er natuurlijk prachtig uit!

Beeld: Dennis Stenild, © Kongehuset

De foto’s zijn in de troonzaal van het paleis in Kopenhagen gemaakt, direct na de troonwissel op 14 januari. Vlak voor het maken van deze foto stond de koninklijke familie namelijk nog op het balkon van de troonzaal, waar de nieuwe koning het Deense volk voor het eerst toesprak.

Verder kon natuurlijk ook een kiekje zónder de kinderen niet ontbreken:

Beeld: Dennis Stenild, © Kongehuset

Flag Dressing

Leuk detail: het viel verschillende kenners op dat koningin Mary en prinses Isabella zich samen aan een sterk staaltje flag dressing waagden met hun rode en witte outfit. Volgens de fashionkenners van UFO No More zou het Deense Billed Bladet bevestigd hebben dat Mary’s prachtige witte japon een creatie is van Soeren Le Schmidt en Birgit Hallstein.

Kerkdienst

De Deense abdicatie van afgelopen weekend ging niet gepaard met allerlei toeters en bellen. In vergelijking met de grootse Coronation van Koning Charles III mei vorig jaar en de inhuldiging van onze eigen Koning Willem-Alexander in 2013 was de boel toch aardig sober te noemen.

Maar deze nuchtere aanpak hoort erbij in Denemarken. Normaliter vindt een troonwissel namelijk plaats met het overlijden van de voorgaande vorst, en dat stemt natuurlijk weinig feestelijk. Met haar onverwachte aftreden brak Margrethe voor het eerst in ongeveer 900 jaar met deze Deense traditie.

Na de troonswisseling, en alle plechtigheden die daarbij kwamen kijken, had de koninklijke familie de afgelopen dagen even een beetje rust. Aankomende zondag zal Frederiks eerste week op de troon afgesloten worden met een kerkdienst in de Aarhus-kathedraal.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: Dennis Stenild, © Kongehuset 

Laatste nieuws