Hiep hoera: Deense koninklijke tweeling blaast 13 kaarsjes uit

Het Deense hof viert dit met een nieuw portret van de twee!

In Denemarken is het vandaag feest, want prins Vincent en prinses Josephine zijn jarig! De royal twins zijn 13 jaar oud geworden. Ter ere van deze verjaardag, trakteert het Deense hof ons op een ontzettend lief nieuw kiekje van de twee.

Nieuw portret

Vincent en Josephine zijn de jongste kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. Ze werden geboren op 8 januari 2011. En die geboorte was ontzettend bijzonder, want royal twins zijn enorm zeldzaam!

De twee zijn niet altijd de meest zichtbare Deense royals geweest, maar naarmate ze ouder worden, zien we ze steeds vaker in het openbaar verschijnen. Het Deense koningshuis publiceerde vandaag dan ook een nieuwe foto van de tweeling. Wat opvalt? De twee gaan elke dag meer op hun ouders lijken! Zeker Josephine is echt een adorable mini-versie van haar moeder.

Broer en zus

Prins Vincent en prinses Josephine worden dan een jaartje ouder, maar ze hoeven zich nog niet echt druk te maken over royal duties. De kans dat een van beiden later de troon bestijgt, is namelijk héél klein. Die taak komt eerst te liggen bij hun broer Christian, en daarna is zus Isabella nog aan de beurt!

Beeld: NL Beeld

Deense troonswisseling

Voor hun grote broer prins Christian staan er wel grote veranderingen op het programma, nu koningin Margrethe komend weekend na 52 jaar afstand doet van de troon. De 18-jarige prins zal vanaf dat moment officieel de troonopvolger zijn. Ook Vincent en Josephine schuiven daardoor één plekje op in de lijn van troonopvolging, maar zij moeten nog steeds Christian en Isabella voor zich dulden.

Vincent is 26 minuten vóór Josephine geboren, en zal daardoor na de troonsopvolging de derde in de rij zijn. Josephine staat dus op plek nummer vier. Maar voor het zover is, hopen we dat de tweeling nog even lekker onbezorgd kan genieten van hun verjaardag. Happy birthday namens Beau Monde!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: Instagram @detdanskekongehus, NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..