Koninklijke allure: de mooiste galajurken van ‘queen-to-be’ Mary van Denemarken

De toekomstig koningin bezit een heleboel modejuweeltjes.

Het is natuurlijk hét royalty-nieuws van de afgelopen weken: de troonswisseling van Denemarken, waarbij prins Frederik en prinses Mary gekroond zullen worden tot koning en koningin. Wij zijn natuurlijk stiekem heel benieuwd in welke vorstelijke japon Mary gekleed zal gaan, maar dat zullen we nog even in spanning moeten afwachten. Voor het zover is, nemen we in dit artikel een duik in haar koninklijke garderobe. Want met haar onberispelijke smaak bezit de prinses een collectie galajurken die pure elegantie ademen!

Glitter en glamour

We beginnen met een portretfoto uit 2022, waar Mary een adembenemende jurk van Deense ontwerper Lasse Spangenberg draagt. Deze zachtblauwe jurk was speciaal voor haar 50e verjaardag ontworpen. Met pailletten van top tot teen straalt de kroonprinses glamour en elegantie uit!

Beeld: Kongehuset.dk, © Hasse Nielsen

Red velvet moment

Vorige week nog verscheen prinses Mary in haar dieprode Birgitte Hallstein-japon, die ze over de decennia regelmatig heeft aangetrokken bij de nieuwjaarsbanketten. De eerste keer was al in 2007! Een duurzame traditie dus, waar wij helemaal achter staan. Want wat staat die jurk haar toch beeldig!

mary frederik
Bron: NL Beeld

Printjes

Ook van een stijlvol printje is de Deense kroonprinses absoluut niet vies. Zo droeg zij meermaals deze rosé-gouden jurk met ruitpatroon. Recentelijk nog toverde ze de japon uit de kast, voor een staatsbezoek van koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen.

Haar liefde voor printjes bewijst Mary ook met onderstaande jurk met bloemendessin. Deze jurk droeg zij tijdens de koninklijke bruiloft in Jordanië afgelopen jaar. Het is duidelijk één van haar favorieten, want ze trok deze eerder al uit de kast bij het de 80e verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen in 2017, en tijdens een gala voor de Amerikaanse Kamer van Koophandel in 2019.

Beeld: NL Beeld

Royale sleep

Naast fleurige printjes kiest Mary ook regelmatig voor wat dramatische elegantie. Zo droeg ze met de nieuwjaarsreceptie van 2016 een donkerblauwe jurk met indrukwekkende sleep, waarmee ze moeiteloos een écht koninklijk statement maakt.

Beeld: NL Beeld

Kleurig kant

Ook fellere kleuren ontbreken niet in de kledingkast van de prinses. Tijdens de bruiloft van prinses Madeleine in 2014 verscheen Mary in een prachtige koraalrode jurk van kant. Een betoverende keuze!

Beeld: NL Beeld

Een tweede leven

We sluiten de lijst af met een absolute showstopper. Mary schitterde in deze champagne-kleurige japon met zwart kant bij het gouden jubileumdiner koningin Margrethe II. En ook dit was weer een duurzame keuze: ze gaf namelijk haar eigen Jesper Hovring japon een tweede leven, door de zwarte kanten laag toe te voegen.

Beeld: NL Beeld

Troonswisseling

Met deze schitterende reeks aan betoverende outfits heeft prinses Mary bewezen dat ze niet alleen een toekomstige koningin is in naam, maar ook in stijl. Wij kunnen dan ook niet anders dan vol verwachting uitkijken naar alle toekomstige koninklijke gelegenheden! Met om te beginnen natuurlijk de troonswisseling, die op 14 januari zal plaatsvinden in Christiansborg.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..