Oei: koning Harald gaat onderuit op rode loper

Dat was wel een hele diepe buiging voor royal collega Margrethe...

Oók voor royals zit een ongeluk in een klein hoekje – dat blijkt wel weer wanneer koning Harald flink onderuitgaat wanneer hij samen met vrouwlief Sonja collega-koningin Margrethe van Denemarken bezoekt. 

Royal duties

Met zijn 86 jaar komt Harald nog opvallend fit voor de dag. Het feit dat de vorst kwakkelt met zijn gezondheid en onlangs meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen moest worden, weerhoudt hem er niet van om af en toe wat royal duties op te pakken. Zoals gisteren, toen hij samen met vrouwlief Sonja een bezoek bracht aan Denemarken. Met een goed stel krukken aan zijn zij had-ie zich al veilig gewaand, maar we weten allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje.

Diepe buiging

Als de Noorse koning bij een bezoek aan Margrethe de rode loper oploopt om zijn royal collega te begroeten, gaat het mis. Vlak voordat hij de Deense koningin een hand wil geven, maakt hij wel een hele diepe buiging – tot de vloer. Harald belandt met een smak op de grond. Even is het schrikken, maar gelukkig staat de koning snel op en lukt het tijdens de tweede poging wel om Margrethe te begroeten. De twee koninklijke generatiegenoten kunnen er samen guitig om lachen.

Bron: NL Beeld

Pensioen

Een ongelukje met een goede afloop dus gelukkig, maar het zal ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat Harald zichzelf vloert. Je zou denken dat zo richting de 90 jaar de troon weleens richting kroonprins Haakon kan gaan, maar een pensioen voor Harald? Welnee, dat zit er niet in. Net als wijlen Queen Elizabeth lijkt hij te blijven zitten tot het letterlijk niet meer kan…

Bron: Blauw Bloed, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..