Familie uitje: prinsessen Beatrix en Margarita samen gespot in Amsterdam

Het koninklijke duo bezocht paardensportevenement Jumping Amsterdam.

Als er één sport is waar je de Nederlandse royals mee kunt enthousiasmeren, is het wel de paardensport. Prinsessen Beatrix en Margarita lijken elkaar hierin helemaal te hebben gevonden, en verschenen zaterdagavond samen bij Jumping Amsterdam. Enne, aan de foto’s – en video – te zien heeft het koninklijke duo zich kostelijk vermaakt!

Jumping Amsterdam

Bij Jumping Amsterdam kun je terecht voor topsport én entertainment op één plek: Amsterdam. Elk jaar reist de mondiale top uit de dressuur- en springsport opnieuw af naar de RAI Amsterdam. Daarnaast zijn er meer dan 75 stands aanwezig waar paardenliefhebbers helemaal los kunnen gaan. Ook aan lekker eten en drinken is geen gebrek én ’s avonds komen er typische Amsterdamse artiesten optreden.

Bestuurslid

Prinses Margarita is bestuurslid van dit grootse paardensportevenement. Dit jaar werd Jumping Amsterdam van 25 januari tot 28 januari georganiseerd en op zaterdagavond maakten prinses Beatrix en prinses Margarita dus hun opwachting. Van Beatrix is natuurlijk algemeen bekend dat zij, als het even kan, graag van de partij is als het om een paardensportevenement gaat. Jumping Amsterdam heeft echter een speciaal plekje in het hart van de koninklijke familie, aangezien ze al jaren betrokken zijn bij de organisatie ervan. Wist je dat prins Bernhard zelfs beschermheer is geweest van dit evenement?

Foto’s

En inmiddels lijkt het een jaarlijkse traditie te worden voor prinsessen Beatrix en Margarita. Dat de koninklijke paardenliefhebbers zich weer kostelijk hebben vermaakt tijdens het evenement, spat van de beelden af. Deze beelden willen we jullie dus niet onthouden. Allereerst werden de prinsessen ontvangen zoals het een echte royal betaamt: met een mooi bosje bloemen.

Beatrix bloemen
Beeld: NL Beeld/Patrick van Emst
Beatrix bloemen
Beeld: NL Beeld/Patrick van Emst

Vervolgens werd er geproost…

Beatrix proost
Beeld: NL Beeld/Patrick van Emst

…er werden meningen besproken…

Beatrix en Margarita
Beeld: NL Beeld/Patrick van Emst

…en er werden goedkeurende gebaren gemaakt en handen geklapt.

Beatrix en Margarita
Beeld: NL Beeld/Patrick van Emst

En voor wie nog geen genoeg heeft van de beelden van de prinsessen, is er ook nog een video van het duo gemaakt:

Throwback

Ook bij de 60ste editie van Jumping Amsterdam in 2020 waren prinses Beatrix en prinses Margarita aanwezig. Als we de foto’s die tijdens dat evenement werden gemaakt mogen geloven, ging het er destijds nogal wild aan toe. Prinses Beatrix liet zich dan ook helemaal gaan en schroomde niet om haar emoties in te houden. Ook paardenmeisje Amalia en haar vader koning Willem-Alexander waren bij deze editie aanwezig.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws